Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Heb ik rechten nu mijn relatie over is en wij niks op papier hadden staan?

Graag wil ik weten of ik nog rechten heb en welke stappen ik kan ondernemen.
Vanochtend kwam ik erachter dat mijn ex zonder mij te informeren het slot van de woning heeft laten vervangen.
Mijn spullen staan hier allemaal nog. De woning staat op zijn naam.

Sinds ruim een week zijn wij uit elkaar en ben ik bij mijn moeder gaan slapen.
Afspraak dat ik niet zonder hem de woning in ga heb ik mij aangehouden. Echter probeer ik steeds een afspraak met hem te maken, maar heeft hij nooit tijd.
Vanochtend bracht ik onze dochter naar hem en zag ineens een ander slot in de deur zitten.

Onze situatie opgesomd:
- In 2019 heb ik mijn woning verkocht en ben ik bij hem ingeschreven.
- Wij zijn niet getrouwd en hebben geen samenlevingscontract.
- We hebben samen een dochtertje en er is een 2de opkomst.
- Hij heeft nooit tijd om een afspraak met mij te maken om het te hebben over mijn persoonlijke spullen en hoe we het gezamenlijke gaan verdelen.
- Meeste spullen komen uit mijn vorige woning of zijn door mij nieuw aangeschaft. (Alleen terug te zien in mijn bankafschriften)
- In heb geïnvesteerd in de woning en wil op zijn minst een deel terug. Hij wilt niks terug betalen. Voorheen toen alles goed zat heeft hij mondeling toegezegd dat ik het wel terug krijg als we uit elkaar zouden gaan.
- Zijn auto van €17000,- heb ik voor geschoten. Niks op papier. Maar momenteel zegt hij dat hij dit wel wilt terug te betalen. Ik weet dat hij geen geld heeft, omdat hij bijna altijd rood staat.
- Hij wilt wel met mij verder, maar ik niet met hem. Doordat ik nergens toegang tot heb probeer ik te doen alsof ik het wel een kans wil geven.
- Ik wil dat mijn dochter de meeste tijd bij mij is i.p.v. halverwege de week wisselen. Ze is nog geen 1,5 jaar en ik vind het beter voor haar als voor haar ook duidelijk is wat haar thuis is. Maar dat ze ook minimaal 2 dagen bij haar vader kan zijn.
- Ik wil tot er afspraken zijn ook weer in mijn eigen bed kunnen slapen. Omdat hij steeds met een week uitstelt dat ik mijn bed mag ophalen wil ik toegang tot de woning zodat ik er gewoon gebruik van kan maken.

Het komt er op niet dat ik veel wil, maar vooral wat van mij is wil ik terug en er uiteindelijk goed uitkomen, omdat er straks 2 kinderen in het spel zijn.
Is er iets wat ik het beste kan doen? Zelf ben ik bang dat ik met lege handen sta, omdat we niks op papier hebben staan.
Betekent het ook niks dat ik er wel ingeschreven sta? Zonder mij te informeren kan hij mij toch niet de toegang ontzeggen terwijl bijna alles van mij nog daar is en ik er ingeschreven sta?

Met vriendelijke groet,

Ik stel voor dat u mij al bovengenoemde punten wettelijk uiteen laat zetten in een schrijven gericht aan uw ex partner. Er is minstens sprake geweest van een eenvoudige gemeenschap en u kunt dus gewoon verdeling of uw spullen terug eisen. Ook de omgang en verzorging van uw kind kan in een voorstel worden gezet. Het is dan uiteindelijk de kantonrechter die een beslissing kan nemen over een of diverse zaken. Neemt u contact met mij op, info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag