Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb ik recht op een uitkering?

Ik heb autisme en ben arbeidsongeschikt verklaard bij het aanvragen van een wajong. Helaas heb ik geen recht op de wajong ivm een toekomstoge therapie (voor trauma) waardoor mijn arbeidsongeschiktheid in theorie kan komen te vervallen.
Ik heb hier zelf geen vertrouwen in want ik ben gewoon altijd moe, word extreem snel moe van prikkels (ik slaap nu gemiddeld 11 uur per nacht omdat ik anders in slaap val zonder dit te willen) en als ik teveel stress ervaar gaat dit in mijn lichaam zitten. Waardoor ik spieren scheur, mijn pezen ontsteken en ik constante rugpijn krijg. Hier had ik op het regulier onderwijs heel erg veel last van (ik liep vrijwel constant op krukken), op het speciaal onderwijs wat minder en het stopte toen ik een jaar lang thuis zat.
Ik woon nu twee jaar samen met mijn vriend, die wel een inkomen heeft, wat zo hoog is dat ik blijkbaar geen recht heb op de bijstand.
Is er misschien een andere uitkering/regeling waarop ik recht heb? Momenteel krijg ik alleen zorgtoeslag.
Is het bijvoorbeeld mogelijk om mij ook op het huurcontract bij te schrijven en dan huurtoeslag aan te vragen?
Of is er iets als sporttoeslag?
Of is er een kans dat ik toch direct een wajong kan krijgen omdat ik op autisme vlak al wel ben uitbehandeld?
Ook heb ik geen geregistreerd partnerschap oid met mijn vriend, alleen een gezamenlijke bankrekening.

Ik zou graag iets van een inkomen willen omdat het gebrek hieraan een vreemde machtsverhouding veroorzaakt binnen mijn relatie. Waarbij ik voor alles wat ik wil het moet vragen aan hem omdat ik geen inkomen heb.
Owja, ik ben 22 en hij 26. Ook ben ik geboren in Amsterdam, misschien dat dit mogelijkheden biedt?

Beste,

Als u eenmaal arbeidsongeschikt bent verklaard heeft u recht op een Wajong uitkering. Zie voor meer informatie over de voorwaarden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wajong/vraag-en-antwoord/wanneer-heb-ik-recht-op-wajong

Indien u deze kwestie verder wilt bespreken, kunt u contact met mij opnemen via: info@dutchlawadvice.com.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag