Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb een auto gekocht voor eur 2400. Na een dag draaide de motor in elkaar, auto daarmee waardeloos geworden. Adverteerder was niet meer telefonisch bereikbaar. Ook op adres waar de transactie plaats heeft gevonden, heb ik de verkoper niet meer aangetroffen (leegstaand huis)
Nu op zeelandnet / prikbord (soort regionale marktplaats) een soortgelijke advertentie gevonden voor een auto. (fotos zijn overduidelijk voor hetzelfde huis genomen) Verkoop vindt nu plaats in een nabijgelegen dorpje. Telefoon nr is veranderd. Is er een manier om de geleden schade te verhalen en deze vermeende oplichter te stoppen?

Als u een auto heeft gekocht van een handelaar dan geldt dat wordt aangenomen dat de auto bij aflevering al ondeugdelijk was. Heeft u niet van een handelaar gekocht dan moet u aantonen dat er sprake is van een verborgen gebrek en dat u uw onderzoeksplicht niet heeft geschonden. Vervolgens kunt u via de rechter trachten uw schade vergoed te krijgen en/of de overeenkomst ontbinden met teruggave van de auto en terugbetaling van de koopsom. Dit kan wel een jaar duren. Gezien uw verhaal vrees ik dat er sprake is van een "kale kip" en vraag ik mij af of zinvol is om een vordering in te stellen bij de rechtbank. Indien u rechtsbijstandverzekerd bent, dan adviseer ik u in ieder geval de zaak bij uw verzekeraar aanhangig te maken. Voor het overige kunt u wellicht via Zeelandnet uw ervaringen delen, zodat anderen daar hun voordeel mee kunnen doen. U moet dan wel zeker zijn van uw zaak. Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank, het is in ieder geval officieel geen handelaar dus ja, denk ook niet dat ik er nog iets uit ga slepen. In ieder geval wel een goed antwoord! Groet


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag