Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, waar en wat kan ik in de wet vinden over genderexpressie. Er is mij namelijk verteld dat ik beter geen nagellak kan dragen op school omdat ik mij moet aan passen aan het "klimaat" omdat er allemaal "boeren" op die school zitten die niet om kunnen gaan met alles wat te maken heeft met genderexpressies. Maar ik wil graag tijdens school en in de toekomst op mn werk, gewoon mij zelf kunnen voelen en niet continu op mn tenen te hoeven lopen omdat ik bang ben dat mn stem te "gay" klinkt. Ik krijg nu klachten over het hebben van een te monotone stem omdat ik gewoon mij zelf niet durf te zijn.

Beste,
Art.1 van de Grondwet beschrijft het gelijke behandelingsprincipe: 'Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan'. U heeft het recht zichzelf te uiten op welke manier u ook wilt en met uw levensovertuigingen.
Verdergaand op Art. 1 van de GW is er ook een 'Algemene wet gelijke behandeling' (Awgb). U kunt via deze link meer inhoudelijke informatie vinden:
https://wetten.overheid.nl/BWBR0006502/2020-01-01

Ik hoop u hiermee van voldoende informatie te hebben voorzien,
Met vriendelijke groet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag