Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Per 1 januari 2015 heb ik een nieuwe baan aangenomen waarin ik ploegendiensten zou draaien omdat normale "dag" diensten niet interessant zouden zijn omdat ik dan elke dag in de file zou staan. Dit is mij toegezegd, en dit heb ik zwart op wit in de mailbox staan. Overigens is dit niet in mijn contract verwerkt.
Nu kregen wij vandaag het bericht dat het werken van ploegendiensten stopt, en iedereen normale dag diensten draait, en ook de ploegentoeslag van 14% word nu ingehouden. De ploegendienst stopt met als reden: "Met deze verandering verwachten we een betere werk-prive balans te kunnen bieden"

Kan ik hier nog iets tegen doen?

Alvast bedankt!

Uw vraag ziet op een eenzijdige wijziging van de arbeidsvoorwaarden. Staat er een wijzigingsbeding in uw arbeidsovereenkomst? Overigens is ook zonder een dergelijk beding, het mogelijk om arbeidsvoorwaarden eenzijdig te veranderen. Daarvoor dienen dan wel deugdelijke, bedrijfsorganisatorische redenen te zijn. Het is wel de vraag of uw werkgever u (financieel) dient te compenseren, nu het niet meer mogelijk is om in ploegen te werken.

U kunt direct met mij contact opnemen als u verder vragen heeft

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag