Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo ,
Mijn zoontje is gevallen tijdens gym op school .
Waardoor hij een gebroken elleboog heeft opgelopen. Hij is gesprongen over een kist/bok .
Zijn gym docent heeft het niet gezien hij was op dat moment even de muziek uit zetten.
Er was geen toezicht naast de kist/bok tussen mijn zoontje sprong. Kan ik de school aansprakelijk stellen voor de schade . Mijn zoon heeft een letsel. En wordt nog geopereerd om een stuk bot vast te maken met een schroef.


Mvg

Uw vraag is helaas niet zo eenvoudig te beantwoorden. De feitelijke omstandigheden zoals die waren ten tijde van het ongeval zijn niet alle bekend. Voor de beantwoording van de vraag, of er aansprakelijkheid zou kunnen zijn, zijn die wel van belang. De te beantwoorden vraag is namelijk of de docent bij het leiding geven is tekortgeschoten in de zorg die van hem of haar jegens de leerlingen van de gymnastiekoefening kan worden gevergd. Met name komt het aan op de vraag of er bij de bewuste gymnastiekles voldoende en passende voorzorgsmaatregelen zijn getroffen ter voorkoming of beperking van het risico van een ongeval en de gevolgen daarvan. In de rechtspraak stranden nogal wat claims op dit onderdeel. U kunt de school wel een brief sturen waarin u de u bekende omstandigheden vermeldt en de school aansprakelijk houdt voor de gevolgen. De directie van de school zal dan haar verzekeraar inschakelen voor een beoordeling. De school zal vermoedelijk ook een ongevallenverzekering hebben afgesloten. Mocht sprake zijn van blijvend letsel en een zekere mate van blijvende invaliditeit, dan zou uw zoon op basis van die polis wellicht een zekere vergoeding kunnen ontvangen. Die staat dan los van de schuldvraag. Ook is vaak secundaire dekking opgenomen in de polis voor eventuele medische kosten, voor zover die niet door de eigen zorgverzekering worden vergoed. Mocht u meer vragen hebben dan verneem ik dat graag van u.

Beoordeel dit antwoord:

Goedemorgen,

Wat vervelend om te lezen dat uw zoontje letsel heeft opgelopen tijdens een gymles. Ik wens hem veel sterkte voor de komende operatie.

Op scholen rust een zorgplicht ten aanzien van hun leerlingen. De vraag is of er sprake is van een schending van deze zorgplicht. Dit is niet altijd gemakkelijk te beantwoorden en hangt af van de omstandigheden van het geval.

Geen enkel ongeval is hetzelfde. Het is voor mij dan ook lastig hier in een paar zinnen een sluitend antwoord op te geven. Graag zou ik daarom persoonlijk met u in contact komen om de situatie eens goed door te spreken.

Als belangenbehartiger voor slachtoffers van ongevallen kan ik, als jurist, uw zoontje, gegarandeerd kosteloos, juridische bijstand verlenen en helpen met het verhalen van uw kosten en de door uw zoon geleden schade.

Aandacht, begrip en communicatie zijn hierbij altijd mijn uitgangspunt.
Mocht u hieraan behoefte hebben, neem dan contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag