Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo mijn vraag is mijn schoondochter heeft in 2016 een auto ongeluk gehad . om een lang verhaal kort te houden . zei had 2 banen een als zwemjuf en de ander achter de bar in de horeca .
De ziektewet is door 1 werkgever volledig betaald een jaar lang . de andere werkgever wil niet betalen. zei heeft nu een zieke te wet uitkering van 280 e ze heeft recht op zorg toeslag kinder gebonden budget en huurtoeslag . maar zijn deze toeslagen inkomen want de bijstand zegt dat ze nu teveel verdiend met de toeslagen en dergelijke . mijn vraag is zijn de toeslagen inkomen is het niet zo dat de ziekte wet uitkering alleen mag worden verrekend met de bijstand

De toeslagen mogen niet in mindering worden gebracht op de uitkering. Als de gemeente dat wel heeft gedaan is het belangrijk om daar tijdig bezwaar tegen aan te tekenen en desnoods door middel van een verzoek om een voorlopige voorziening aan de rechter te zorgen dat zij een normale uitkering ontvangt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat de instantie,s gemeente UWV doen is een raadsel de gemeente komt er niet uit en verwijst naar het UWV . zie heeft zorg toeslag huursubsidie . En omdat zei een voorschot van verzekering gehad voor de kosten voor speciale uitgaven . Is haar vrijstelling op gemeentelijke belastingen . gecanceld en moet zei alsnog 2016 2017 betalen. ook het UWV zegt dat zei teveel ziekte wet uitkering heeft gekregen . alleen heeft de gemeente de ziekte wet uitkering afgetrokken van de bijstand . we weten het zelf niet meer . maar volgens mij zou het makkelijker wezen als de gemeente de volledige bijstand zou uitkeren en de wet dan verreken. Nu wordt zei geadviseerd om een WIA uitkering aan te vragen . alleen het gekke is gemeente verwijst steeds naar UWV . telkens weer moet mijn schoondochter papieren aan leveren. De reden van de belasting SVHW is dat zei genoeg geld heeft om de gemeente belasting te betalen. maar die kosten gaan op omdat ze het moet rechttrekken . omdat ze volgens mij zwaar onder de bijstand uitkering zit . alleen hun zeggen dat alles meer is dan de bijstand norm zij zit er boven . Dat zijn die toeslagen.die ze krijgt dei iedereen die onder het sociaal minimum zitten.


Zo te horen wordt uw schoondochter van het kastje naar de muur gestuurd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag