Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo mijn dochter heeft als student zijnde een woning gehuurd die te huur stond bij een vastgoed makelaar een nu moet zij de bemiddelingskosten betalen dit is verboden bij wet.
ik heb de vastgoed makelaar gebeld en die wil niet terug betalen terwijl hij weet dat hij fout zit hoe krijg ik dat geld terug.

Ik ben bang dat er niets aan te doen is, als uw dochter een woning heeft gehuurd via een makelaar. Er zal immers (vrijwel) zeker een schriftelijke overeenkomst zijn tussen uw dochter en de makelaar. Als dat er niet is, dan kan uw dochter het bemiddelingsbedrag terugvorderen omdat dat dan onverschuldigd is betaald.

Beoordeel dit antwoord:

De makelaar mag geen twee heren dienen. Feitelijk heeft de makelaar dat wel gedaan door zowel de belangen van de verhuurder als die van de huurder te behartigen. Daarmee handelt de makelaar in strijd met de regels. De makelaar zal immers niet erg actief zijn geweest met de onderhandelingen voor de huurprijs en het contract. Indien de makelaar is aangesloten bij een branche vereniging zoals de NVM, de LMV (VastgoedPro) of de VBO. Wellicht dat onder de dreiging van de klacht al terugbetaling plaatsvindt. Het kan zijn dat in de huurovereenkomst de betreffende "aanbetaling" is bedongen. In dat laatste geval zou ik menen dat dit in strijd is met de huurprijs bescherming. Wellicht dat u hiermee vooruit kunt.

Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag