Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo meneer /mevrouw,

onlangs heb ik verlof gehad ivm een bevalling, aansluitend heb ik drie weken vakantie gehad.
nu is drie weken geleden mijn opa overleden en meent het bedrijf waar ik werk (een supermarkt) dat ik geen recht heb op een vrije dag omdat ik de afgelopen twaalf weken niet gewerkt heb (ik werk 24 uur vast per week normaal) weten jullie hoe dit zit?

Bij overlijden van tweedegraads bloedverwanten (waaronder grootouders) heeft u, ongeacht wat er in uw CAO staat of wat u in voorgaande weken gedaan hebt, recht op twee verlofdagen: een op de dag van overlijden, en een op de dag van de begrafenis of crematie. Dit heet calamiteitenverlof en op dit soort dagen wordt u gewoon doorbetaald.

Ik ga er voor dit antwoord vanuit dat u bedoelt dat u een vrije dag had willen opnemen vanwege het overlijden van uw grootvader of voor het bijwonen van zijn uitvaart. Uit uw vraag begrijp ik echter dat uw grootvader al enige tijd geleden overleden is. Mocht u niet doelen op het opnemen van een vrije dag in verband met het overlijden of de uitvaart, wilt u dan even contact met mij opnemen? Dan zal ik proberen u alsnog verder te helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag