Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,laatst stelde ik deze vraag in mijn arbeidsvoorwaarden staat dat als ik tussen de 5 en 8 jaar in dienst ben, ik recht heb op 1 vakantiedag per jaar extra (8 uur). Ik ben inmiddels 6 jaar in dienst en gaf onlangs aan mijn baas aan dat ik deze vakantiedag nog niet heb gekregen, nu beweert hij dat ik hier geen recht op heb omdat hij 2 jaar geleden de zaak overgekocht heeft. En ik dus pas 2 jaar in dienst ben.Hij werkt echter met hetzelfde arbeidsvoorwaarden boekje en ik heb ook nooit een nieuw contract of voor nieuwe arbeidsvoorwaarden getekent. Ik heb hier antwoord op gekregen dat mijn werkgever geen gelijk heeft. Ik heb hem toen geïnformeerd over het feit dat ik het er niet mee eens ben en dat ik nooit ergens opnieuw voor getekent heb. ik kreeg toen deze reactie van hem:
Ps, van die 8 uur klopt niet. Heb ik reeds laten uitzoeken. Je hebt er echt alleen recht op als je aansluitend bij 1 werkgever werkt. Het klopt dat jou overeenkomst niet is veranderd of is aangepast. Dit hebbe wij expres zo gedaan, zodat jullie (de medewerk(st)ers er helemaal geen last van hebben gehad van de overname, maar achter de schermen is natuurlijk wel heel erg veel gebeurt. Ook maak het niet uit dat ik toen de tijd jou heb aangenomen, dat is gewoon toeval allemaal.
Wat moet ik nu doen? Hij heeft toch gewoon geen gelijk?

Als uw baas het bedrijf heeft overgenomen dan neemt hij alle arbeidsvoorwaarden ook over dus ook verworven rechten op grond van het aantal dienstjaren. Dus hij moet die extra vakantiedag ook geven

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag