Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,

Is een opdrachtbevestiging voor het verlenen van rechtshulp bij letselschade en kostenafspraak te annuleren zonder kosten binnen een bepaalde tijd?

Uw vraag kan ik helaas niet beantwoorden. Dat hangt van de afspraken af die u met uw belangenbehartiger heeft gemaakt. Vaak kunt u dit nalezen in de algemene voorwaarden.

Overigens kunt u in een letselschadezaak zelf uw belangenbehartiger kiezen en kunnen de redelijke kosten van een overname door een andere belangenbehartiger op de aansprakelijke partij worden verhaald. Meestal kost een overname niets.

Als u wilt dat ik u meer specifiek adviseer, dan kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen. Ik help u graag!

Beoordeel dit antwoord:

Dit is afhankelijk van de inhoud van de door u ondertekende opdrachtbevestiging en de algemene voorwaarden (waarnaar in de opdrachtbevestiging verwezen wordt). Soms staat in de algemene voorwaarden dat wanneer iemand besluit een andere belangenbehartiger te nemen men redelijk loon verschuldigd is. De vraag is dan wat is redelijk loon. Hierover kan gediscussieerd worden. Om een exact antwoord op uw vraag te krijgen, doet u er verstandig aan de opdrachtbevestiging voor te leggen aan een letselspecialist (deze is immers bekend met de materie). Ik of één van mijn collega-juristen kunnen dit voor u wel beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag