Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hallo,

In maart 2012 ben ik ten val gekomen met een snor(!)brommer, helaas had ik teveel gedronken op dat moment en heb ik een ASP (alcoholslot) opgelegd gekregen voor mijn auto(!). Terwijl ik nog nooit met drank op heb gereden in de auto, suggereren ze dus dat ik dat wel doe. Nu is mijn vraag of ik hier op de een of andere manier onderuit kan komen, en des noods een andere straf krijg zodat ik mijn rijbewijzen kan houden of dat hier niets aan te doen is.

Verder heb ik van de rechter pas de 13e dag nadat het gebeurt is bericht gehad, terwijl ze wettelijk BINNEN 10dagen bericht moeten geven. En ik kreeg de waardes wat ik in mijn bloed had pas NA de rechtzaak per brief van de politie, wat ik ook heel vreemd vond. Ik weet niet of hier nog iets van te maken is? Verder heb ik een rechtzaak gehad die ik zelf heb aangevraagd of ik tijdelijk mijn rijbewijs kon terug krijgen, dit werd geaccepteerd en ik heb hem retour gekregen TOT de volgende uitspraak. Maar daarna kreeg ik van het CBR een brief (ca. 2 maanden na de uitspraak) dat ik dus aan een ASP moet deelnemen.


Gaarne verneem ik uw antwoord/raad.

Beste vrager,

Hiervoor moet u echt een advocaat in de arm nemen. Er kan worden overlegd met justitie en u kunt (proces)bijstand krijgen. Als u wilt, bemiddel ik graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag