Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik ben werkzaam als kraamverzorgende en doe hierbij intern de opleiding. Ik ben dus nog leerling. In augustus ben ik begonnen. Nu sta ik aardig wat uren in de min díe ik in moet gaan halen. Nou heb ik ergens gelezen dat je minuren worden geschrapt bij ingang van het nieuwe jaar. Klopt dit? Ik heb wel twee keer vakantie gehad maar hierdoor kom je niet in de min te staan toch? Dat gaat van mijn vakantie uren af? nou moet ik ban mijn werkgever zo veel mogelijk doen om weer op 0 te staan. (minder vrije dagen nemen na 8 dagen werk, meer uren indiceren, meer dagen werken etc.) Wat zijn mijn rechten hierin?

Vraag 2: ik heb 7 dagen gewerkt, zou er nog een paar werken en dan wat langer vrij zijn. Op dag 8 werd ik ziek en op dag 10 wilde ik qeer beginnen. Is het dan terecht gelijk een nieuw gezin van 49 uur op te starten of geld ziek zijn niet als vrije dagen?

Je helpt me super als ik antwoorden heb op mijn vragen!

Het spijt me te lezen dat uw vragen niet zijn beantwoord, althans dat u geen advies heeft gekregen.

Het schrappen van minuren gebeurt jaarlijks, maar dat hoeft niet per se aan het begin van het jaar te zijn. Kijkt u daarvoor naar de personeelsgids of in de Cao of uw arbeidsovereenkomst.

Minuren die u redelijkerwijs niet kunt inhalen zijn voor risico en rekening van de werkgever en worden dan op 0 gezet. Van een werknemer wordt verwacht inzetbaar te zijn om die minuren (letterlijk) weg te werken. Maar alleen als die verzoeken van de werkgever redelijk zijn. Niet redelijk is bijvoorbeeld als de arbeids- en rusttijd dat niet toelaat. Ook niet redelijk als u bijvoorbeeld een zorgplicht heeft voor een kind of een zieke ouder etc.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag