Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik ben sinds 23 Juli werkloos. Ik werkte op locatie in Oostenrijk voor een Engels bedrijf maar had een Nederlands contract. Nu was via het Engelse kantoor mijn contract verkort vanwege een overplaatsing die op het laatste moment niet door ging. De hoogste baas van het Engelse hoofdkantoor had hiervoor toestemming gegeven en tegen mij was gezegd dat ik dan niet het recht op een uitkering zou verliezen. Het enige wat ik heb gestuurd per mail is dat ik toestemming gaf voor het verkorte van m'n contract. Ik heb de officiƫle papieren nooit zelf ondertekend dit heeft mijn area manager gedaan die op 5 uur afstand zat en mij wilde helpen door dit zelf te onderteken. Nu in Nederland blijkt dat ik een opzeg termijn had van 2 maanden wat voor een tijdelijk contract in de toeristische sector absurd lang is. Wat zijn mijn opties om dit aan te vechten?

Bij voorbaat dank voor uw hulp,

Naar ik aanneem is in uw arbeidscontract het Nederlandse recht expliciet bij uitsluiting van toepassing verklaard.

U heeft per email toestemming gegeven voor het verkorten van uw arbeidscontract. Indien dat nog niet zolang geleden is kunt u zich op dwaling beroepen en de nietigheid van die toestemming inroepen. Naar Nederlandse recht dient uw werkgever zich ervan te vergewissen dat u zich bewust was van de gevolgen.

Indien UWV lastig doet bij uw aanvraag voor een WW-uitkering adviseer ik u tegen een afwijzing tijdig (binnen zes weken) bezwaar te maken.

Als u moet gaan procederen tegen uw werkgever zult u deze waarschijnlijk voor een rechter in Oostenrijk moeten dagvaarden. Deze rechter zal dan het Nederlandse rechter moeten toepassen. Dat kan behoorlijk complex uitpakken.

Het is me niet helemaal duidelijk waarom u dit nu alsnog wilt aanvechten. Heeft u spijt? Loopt uw WW-uitkering gevaar?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag