Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Ik ben samen met mijn bovenbuurman lid van een VVE gezien wij samen een pand delen.
Nou heeft hij namens ons beiden een professionele bankrekening geopend waar wij iedere maand 75€ op storten. Nou ben ik al maanden de afschriften aan het vragen maar krijg van hem geen gehoor. Nu blijkt de rekening leeg geplunderd te zijn door hemzelf. Hij zit nu ook in een schuldsaneringsprocedure. De 1500€ die ik er dus de afgelopen maanden op heb gestort ben ik kwijt evenals het bedrag wat er al opstond. Wat kan ik het beste doen?
Alvast bedankt voor uw antwoord.

Goedemorgen ,
dit is een bijzonder ernstig geval waarvoor de uitvoerende bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden. (art. 2.9 Boek 5BW). uit een actie van onrechtmatige daad. Het grote probleem echter daarbij is weer dat deze persoon in de schuldsanering zit en het een kleine VVE betreft. De vereniging van eigenaren zal zich dienen te melden als schuldeisende partij na een persoonlijke aansprakelijkstelling.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je voor je snel antwoord!
Gr.


Als juist is wat u zegt, dan heeft meneer gefraudeerd. Hij heeft dat gedaan in -kennelijke- hoedanigheid van bestuurder van de VVE. Wel raar dat meneer alleen over de bankrekening kon beschikken. Bent u beiden eigenaar van een appartementsrecht? Zo nee, dan is er geen VVE. Zo ja dan zou ik eens kijken naar de bestuursbevoegdheid. Misschien is meneer helemaal niet bevoegd om alleen over de rekening te beschikken; dan zou u zo maar eens een vordering kunnen hebben op de bank (die biedt wel verhaal) omdat mogelijk de bank een betaling heeft uitgevoerd waar meneer -alleen- niet bevoegd toe was.

Verder zou ik mij in verbinding stellen met de bewindvoerder. Als meneer inderdaad in de schuldsanering zit, dan moet hij er natuurlijk niet mee weg komen dat hij heeft gefraudeerd. De bewindvoerder kan de rechtbank hiervan op de hoogte stellen, zodat meneer uit de schuldsanering wordt gezet. Dat levert u wel geen geld op, maar doen wel recht aan de situatie omdat hij dan niet van zijn schulden afkomt.

U kunt de rechter vragen om het als bestuurslid te ontslaan en u in zijn plaats te benoemen als bestuurslid van de VVE. U kunt dan natuurlijk onmiddellijk aangifte doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag