Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


hallo een vraagje zoals op max verstappen ajax enz zit acteursrecht ...nu bedrukken wij heel veel artikelen zoals foto op canvas enz en weten dat wij deze foto,s niet zomaar mogen gebruiken maar als de klant het dan zelf aan ons aanlevert?

U heeft niet alleen te maken met auteursrecht (waar bij consumenten onder strikte voorwaarden nog een escape kan zijn voor een 'thuiskopie in opdracht', zie http://bit.ly/2WGmJGP), maar ook met merkenrecht, waar je niet een dergelijke uitzondering hebt. Gewoon niet doen dus.

Beoordeel dit antwoord:

Het lijkt mij ondoenlijk om iedere foto te controleren. U zou in de algemene voorwaarden op kunnen nemen dat de afbeeldingen rechtmatig zijn verkregen en geen inbreuk maken op rechten van anderen/derden.

Het is overigens zo dat het goed kan dat uw klant de afbeeldingen wel heeft gekocht. En dus is het de vraag of de afbeeldingen wel of niet mogen worden verveelvuldigd. Zo kan iedere printshop, fotoboek printer etc hiermee te maken krijgen.

U zou een vrijwaring op kunnen nemen in de algemene voorwaarden. Indien u concreet vermoeden heeft dat er sprake is van onrechtmatig gebruik kunt altijd de opdracht weigeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag