Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, wegens een slechte werkomgeving heb ik ontslag moeten nemen bij mijn huidige baan van 34u. Na een gesprek met de arbeidsdeskundige is dit besluit genomen.
Nu heb ik in belang van het bedrijf Sociale hygiƫne gehaald, mijn werkgever heeft aangegeven dat ik deze terug moet betalen als ik binnen een jaar het bedrijf verlaat. Hier heb ik niet mee ingestemd en er is geen contract ondertekent.
Toch blijft hij zeggen dat ik dit moet terugbetalen en omdat ik mijn loon van augustus nog niet heb gekregen, zegt hij het daarmee te verrekenen. Mag hij dit zomaar doen?
Normaal gesproken krijg ik mijn loon de 10e van de maand en mijn werkgever geeft aan dat ik mijn loon van augustus niet de 10e zal krijgen..
Wat kan en moet ik nu doen?

Verder kan een werkgever regels stellen m.b.t. het terugbetalen van een opleiding. Meestal wordt er dan een scholingsbeding opgesteld, of wordt er iets over vermeld in de cao. Als er niets over is vastgelegd, kan de werkgever daar niet zomaar op terugkomen. U kunt mogelijk een loonvordering instellen.

Begrijp ik hieruit dat u ziek uit dienst bent gegaan? U heeft het namelijk over arbeidsdeskundige. Zo niet, is er een vaststellingsovereenkomst opgemaakt of heeft u werkelijk zo ontslag genomen? Hiermee kan het zijn dat u uw WW-rechten verspeeld. Zelf ontslag nemen kan door het UWV worden aangenomen als werkweigering. En als er verder niets is vastgelegd over (onder andere) wie het initiatief heeft genomen voor het ontslag, kunt u dus mogelijk problemen krijgen bij het aanvragen van een WW-uitkering. En is de opzegtermijn wel in acht genomen?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag