Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag, mijn dochter heeft 2 jaar samengewoond. Deze relatie is beeindigd en nu vertikt hij het om eigendommen en geleend geld terug te geven. Wat zouden we kunnen doen?

Alvast bedankt,

Het gaat erom dat uw dochter bewijs moet hebben van de lening en van de spullen dat die van haar zijn. Als ze die heeft dan is het zeer waarschijnlijk een procedure bij de rechter aanhangig maken. Dat kan middels een advocaat maar ook zonder als de vorderingen lager liggen dan 25000 euro. Ze kan met mij contact opnemen (rechtstreeks per mail) of bellen met het juridisch loket 0900-8020.

Beoordeel dit antwoord:

Uiteraard is de weg van correspondentie en overleg eerstens aangewezen. Maar als communiceren niet helpt dan zal de rechter moeten beslissen.

Beoordeel dit antwoord:

Beste,

U kunt een vordering instellen bij de rechtbank om de goederen terug te krijgen en de gelden terugbetaald te krijgen. Ter zekerheid van de vordering kan er beslag op zijn bezittingen worden gelegd.

In beginsel kan een schuld worden verhaald op het gehele vermogen van de schuldenaar. Mocht u dat wensen dan kan ik u helpen de bezittingen van uw dochter terug te krijgen en de schulden te innen.

Beoordeel dit antwoord:

U zou hem een aangetekende brief kunnen sturen, waarin u hem sommeert om het geleende bedrag terug te betalen binnen x dagen en de spullen terug te brengen. U kunt daarin ook vermelden dat u eventueel rechtsmaatregelen gaat nemen tegen hem.

Tevens kunt u ook aangifte doen bij de politie om uw eigendommen terug te brengen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag