Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, een kennis van ons is verhuisd naar Braziliƫ en heeft gevraagd of hij ons adres als correspondentieadres kon gebruiken. Nu blijkt hij zonder mijn toestemming ingeschreven te staan op ons adres en stromen de aanmaningen binnen. Ben ik nu verantwoordelijk voor deze aanmaningen? PS ben nu bezig de persoon weer uit te schrijven van ons adres.

U bent sowieso niet aansprakelijk voor de inhoud van de aanmaningen. U mag deze in beginsel ook niet openen. Een en ander hangt af wat u met die kennis bent overeengekomen: mocht hij alleen uw adres als correspondentieadres gebruiken (daar lijkt het op) of bent u tevens zijn zaakwaarnemer. In dat laatste geval mag u wel de post openen en/of dient u deze aan hem door te zenden. Zoals u het beschrijft, bent u nergens aansprakelijk voor te houden. uw kennis had zijn zaakjes beter moeten regelen voor vetrek

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok duidelijk, bedank voor de informatie super geregeld 5


Ter aanvulling op het advies van de heer Zijlmans merk ik op dat het wel handig kan zijn om zo snel mogelijk praktische maatregelen te treffen zodat u voorkomt dat u onnodig en langer lastig gevallen wordt. U kunt bijv. contact opnemen met de gemeente om na te vragen wat u moet doen om de betreffende personen uit te laten schrijven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag