Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedenavond,


Is het mogelijk een koopwoning te verlaten en een huurhuis te betrekken zonder dat het huis verkocht is?

De woning staat nog niet te koop. Wat zijn de mogelijkheden voor mij.?
Ex woont in een andere plaats en ik woon met mijn 2 dochters in de woning. Hij verdient een hoop geld!
Kan ik hier zomaar weg?


Anoniem

Bent u beiden nog eigenaar, in de voorwaarden van de geldlening zal staan dat het huis bewoond moet worden voor eigen bewoning en niet mag leegstaan. De sanctie is meestal opeisbaarheid van de lening ineen of een ander rentepercentage. Dat is het eerste probleem. Dan, u mag ergens anders wonen maar soms vereist een verhuurder dat uw huis te koop staat , of bepaalde inkomenseisen gelden . Ik weet niet wat uw vermogen en inkomen is, maar het is beter uw ex te sommeren mee te werken aan verkoop. Mocht hij dit blijven weigeren dan kunt u altijd de rechter verzoeken om vervangende toestemming want niemand hoeft tegen zijn zin in een onverdeelde boedel te blijven.

Beoordeel dit antwoord:

Kleine aanvulling, u zou eventueel uw eigen woning te koop kunnen zetten, de woning verhuren onder de Leegstandswet en zelf een andere woning huren.

Beoordeel dit antwoord:

Niemand houdt u tegen als u een verhuiswagen belt of zelf eentje huurt, de spullen inlaadt en elders gaat wonen. U bent niet verplicht om daar te blijven wonen, volgens de wet. Financieel kan het anders zijn: verhuizen kan wel eens gepaard gaan met hoge kosten of zelfs boetes bij een hypotheek. En juridisch kan het zijn dat u bepaalde afspraken hebt gemaakt over de bewoning van uw huidige huis. Houdt u zich niet aan die afspraken, dan kan dat ook weer gedoe en € met zich meebrengen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag