Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond,
Ik werk al 13 jaar bij een bedrijf. Nu wil mijn werkgever een nieuwe BV opstarten en vraagt mij en nog een aantal collega's hierin mee te gaan. Stel die BV gaat failliet, wat zijn dan onze rechten. Kunnen wij dan terugvallen op de 1e BV???? Of worden wij dan ongewild werkeloos. Graag advies. Kunnen wij mee in de nieuwe BV zonder onze rechten te verspelen of is het voor ons slimmer te blijven waar we nu zitten? Graag advies.

Uw vraag is niet in een zin te beantwoorden. Uitgangspunt is dat bij overgang van onderneming uw rechten en plichten overgaan op de nieuwe BV. Er veranderd dan in beginsel niets. Als het bedrijf in dezelfde sector blijft, dus niet hoeft over te stappen naar een ander pensioenfonds, of andere CAO is er niets zo veel aan de hand. Mocht het bedrijf failliet gaan dan kunt u niet zomaar terug naar de 1e BV (immers die is opgehouden te bestaan). Mijn advies is: Laat u desgewenst goed informeren door een jurist of rechtswinkel.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Het 2 bedrijf blijft in dezelfde sector. De 1e BV blijft gewoon bestaan!!! Wij hebben geen pensioenfonds en ook geen CAO. Hier hebben we 6 jaar geleden al onenigheid over gehad met de werkgever. Hij vond ons maar LASTIG. Er is ook nog niets definitief maar deze gedachten spelen wel bij de werkgever. Hij wil groeien met het bedrijf vandaar een 2e BV. Nu bent U natuurlijk benieuwd in welke branche wij werkzaam zijn. Dat is de callcenter branche. Wij werken bij een professioneel bureau voor telemarketing en richten ons op de B@B markt. Wij hebben geen pensioen en geen CAO. Wel volgt de wekgever de CAO voor de callcenterbranche maar alleen zoals het de werkgever uitkomt. Ook een discussiepunt is de feestdagen op de maandagen. Normaliter werken wij altijd de maandagen en volgens het CAO is de werkgever dan verplicht deze dag toch uit te betalen MAAR het gebeurt niet. De werkgever geeft aan dat er gedurende de maand waarin de feestdag valt altijd wel een mogelijkheid bestaat de gemiste uren op een ander moment in te halen!! Ook vreemd vinden wij maar ja we slikken het allemaal maar.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag