Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond!

2 maanden geleden heb ik 100% functionerende auto bij een tuningbedrijf gebracht om deze te laten tunen. Dit verliep niet vlekkeloos en zij hebben de originele software teruggeplaatst.

Echter, onderweg naar huis, na sluitingstijd, haperde mijn auto en de auto ging in noodloop (automatische beveiliging).

De tuner geeft niet thuis, onder het mom van "ik heb de originele software teruggeplaatst, aan ons ligt het niet"

Nu, 2 maanden later is de hele auto doorgemeten en onderzocht door de dealer. Alles dat je vast kan pakken is heel, dus men verwacht de software.

Dinsdag wordt de auto op transport geplaatst om de software te bekijken en te herschrijven.

Indien de auto dan weer rijdt (staat nu 2 maanden stil), kan ik dan alle kosten verhalen op de tuner?

Dus 2x sleepkosten, kosten onderzoek dealer, dagen vrij nemen ivm bezoek dealer etc..

Alsvast bedankt voor het antwoord, ik lees deze graag!

U moet bewijzen dat de tuner een fout heeft gemaakt. U moet dan aantonen dat de auto goed was toen u hem naar de tuner bracht, en dat door een fout van de tuner de auto niet meer loopt als voorheen. Als uit het onderzoek door de fabriek blijkt dat de problemen zijn ontstaan door 'onoordeelkundige' wijzigingen in het motormanagement, dan hebt u een begin van bewijs dat de tuner fouten heeft gemaakt. Daarmee is dan echter nog niet bewezen dat de fouten niet te wijten zijn aan bijvoorbeeld een eerdere tuning bij een ander bedrijf. Bovendien zal waarschijnlijk in de algemene voorwaarden van de tuner staan dat hij niet aansprakelijk is voor schade die het gevolg is van modificatie van de software. Het zal dus niet meevallen de schade op de tuner te verhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag