Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Wij zijn bij het inruilen van onze auto erachter gekomen dat de kilometerstand met geschat 100000 km teruggedraaid is, de dealer heeft een uitdraai meegegeven vanuit een systeem van Ford waar ze aan de hand van het vin nummer in een database kunnen kijken en zo de historie uit Duitsland kunnen inzien(ingevoerde auto door auto verkoper)
Nu krijgen wij dus aanzienlijk minder inruil ervoor.
De inruil auto is in december 2018 gekocht voor 9400 euro met een km stand van ong 128000 .
De verkopende garage is aangesproken en heeft de bewijzen in het bezit gekregen en laat nu weinig van zich horen.
Op welke schadevergoeding kunnen we eventueel ongeveer recht op hebben.

Mvg

Mogelijk was sprake van dwaling, waardoor de koopovereenkomst kan worden vernietigd, of kan worden gesteld dat de auto non-conform is, waardoor sprake is van tekortkoming in de nakoming van de koopovereenkomst. Indien kan worden aangetoond dat daardoor schade wordt geleden zou deze kunnen worden gevorderd. Indien het beroep op dwaling slaagt, zou de auto moeten worden teruggegeven (als dat nog kan) en kan de koopsom worden teruggevorderd, eventueel onder aftrek van een redelijke gebruiksvergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie, kunnen we een schadevergoeding overeenkomen ok als de auto al is ingeruild


Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie, kunnen we een schadevergoeding overeenkomen ok als de auto al is ingeruild


Als u met uw vraag bedoelt of u een schikking kunt treffen met de verkoper, is het antwoord: ja. Juristen noemen dat een vaststellingsovereenkomst. Ik adviseer u zich wel juridisch te laten adviseren daarbij.

Beoordeel dit antwoord:

Let op: Er is Duits recht van toepassing. Ik kan u graag informeeren en vertegenwordigen. De kosten voor een Duits advocaat moeten er ook door de garage vergoed worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag