Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


goedemorgen

ik heb in Januari 2014 een bedrijfsongeval gehad in oktober 2014 geopereerd(plaatje geplaats met schroefjes)blijvend letsel er aan ,
na 1 jaar in de ziektewet ben ik terecht gekomen in het 2espoor traject.
op mijn werk is geen veiligheid inspectie geweest..
ik kan nu niet meer me oude werk hervatten en zal naar ander werk moeten kijken.

kan of moet ik mijn werkgever aansprakelijk stellen ?

Het is inderdaad verstandig uw werkever aansprakelijk te stellen. Tevens is het verstandig u bij te laten staan door een letselschadebureau. Er zijn meerdere letselschadebureaus. Het is verstandig een bureau met het Keurmerk Letselschade te kiezen. Dan weet u zeker dat u van doen heeft met een solide en vakbekwaam bureau. Ik eerk bij een dergelijk bureau en ben bereid u kostenloos van dienst te zijn. Neem in dat geval even contact op.

Beoordeel dit antwoord:

Wat een vervelende situatie waarin u terecht gekomen bent. Of een werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen van een bedrijfsongeval is afhankelijk van wat er precies is voorgevallen. Meestal is een werkgever overigens verzekerd voor de gevolgen van een bedrijfsongeval. Als de werkgever aansprakelijk is dan moet hij de schade vergoeden. Daarbij kunt u denken aan
•Verlies van loon of andere inkomsten;
•Medische kosten, als deze niet (meer) door uw zorgverzekeraar worden vergoed;
•Kosten in verband met reïntegratie en/of het verkrijgen van ander werk;
•Kosten in verband met herstel en revalidatie;
•Reis- en vervoerskosten;
•Kosten voor aanpassing van uw woning;
•Kosten voor eventuele hulpmiddelen;
•Smartengeld;
•Kosten voor rechtsbijstand;
•Nazorg.
De verzekeraar betaalt dus niet alleen de schade van de werknemer maar ook de kosten van rechtsbijstand. Daardoor hoeft u als uw werkgever aansprakelijk is dus niets te betalen voor rechtsbijstand. Ik heb ervaring met arbeidsongevallen. Als u dat wenst ben ik graag bereid om gratis en vrijblijvend naar uw zaak te kijken en u te adviseren. U kunt daarvoor rechtstreeks met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Uw werkgever moet zijn best doen om te voorkomen dat u door een bedrijfsongeval schade lijdt. Wat uw werkgever aan maatregelen moet treffen hangt af van de omstandigheden in het bedrijf en de aard van uw werk.
Als werknemer hoeft u alleen aan te tonen dat u in de uitoefening van uw werk schade hebt geleden. Vervolgens is het aan de werkgever om aan te tonen dat hij zich van zijn zorgplicht heeft gekweten. Heel vaak lukt dit de werkgever niet. Dan is de werkgever aansprakelijk voor alle door u geleden schade.
Het verhalen van een letselschade is gespecialiseerd werk. Ik adviseer u dan ook om u bij te laten staan door een ervaren letselschade advocaat. Die kan voor u met (de verzekeraar van) uw werkgever onderhandelen en zo nodig, mochten de onderhandelingen niet tot het gewenste resultaat leiden, voor u procederen.
Als gespecialiseerd letselschade advocaat sta ik u graag bij. Indien de werkgever aansprakelijk is kost dit u niets, omdat uw werkgever ook de redelijke kosten van rechtsbijstand moet vergoeden. Als u dit wil kan ik in eerste instantie vrijblijvend naar uw zaak kijken. U kunt daarvoor - via deze website - contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag