Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen. Een vriend van mij heeft een vast arbeidscontract met werkgever. Nu neemt een andere partij dit contract over (en detacheren hem). Zij bieden echter een jaarcontract aan met een proeftijd. Zij geven ook aan dat het contract afloopt als de detachering erop zit. Wat kan hij doen om een vast contract af te dwingen?

De overnemende werkgever dient de arbeidsovereenkomst na te leven. Dus opnieuw een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een proeftijd voorstellen kan niet. Ga desgewenst met de huidige arbeidsovereenkomst en de voorgestelde nieuwe arbeidsovereenkomst naar een rechtswinkel teneinde de exacte constructie te bekijken. Ga in iedergeval niet zomaar akkoord!

Beoordeel dit antwoord:

Hij dient het nieuwe contract in ieder geval niet te ondertekenen. Wanneer hij gewoon blijft werken onder zijn oude contract blijft dit contract gewoon geldig. Wanneer de nieuwe werkgever erop staat dat hij een nieuw contract tekent kan hij afdwingen dat dit onder dezelfde reeds bestaande condities gebeurd. Een andere tip is om de gesprekken per e-mail te bevestigen zodat niet alles mondeling gebeurd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok. Ik heb dit gemeld en de situatie is toch net iets anders. Hij is in vaste dienst bij bedrijf A. Bedrijf A detacheert hem aan bedrijf B. Bedrijf B heeft een SLA met bedrijf C. Bij bedrijf C voert hij de werkzaamheden al 9 jaar uit ( zonder aansturing, dus geen kans op vaste aanstelling aldaar). Bedrijf B wil van Bedrijf A af en wil zaken gaan doen met bedrijf E, onder voorwaarde dat Bedrijf E mijn vriend een contract geeft. Bedrijf E biedt een tijdelijk contract.Wat is het advies en wat is zijn positie?Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag