Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemorgen,

Een poos geleden ben ik mijn studenten ov-chip verloren. Omdat mijn recht daarop binnenkort zou vervallen ivm een tweede studie heb ik toen besloten geen nieuwe aan te vragen.

Ik ben echter vergeten de chip officieel stop te zetten. Nu ik ben afgestudeerd komen er brieven binnen met boetes die ik moet betalen over mijn ov-schuld. De Duo kan namelijk niet zien dat ik de chip niet meer gebruik, zij zien alleen dat ik het niet heb stopgezet.

Veel van deze brieven zijn gedurende mijn vakantie binnen gekomen en inmiddels is de schuld opgelopen.

Ik ben bezig met het opvragen van de transactiegegevens van mijn oude ov om aan te kunnen tonen dat ik de chip al langere tijd (bijna 2 jaar) consequent niet gebruikt heb.

Kan ik op deze manier mijn schuld aanvechten of moet ik sowieso betalen omdat ik niet zorgvuldiger geweest ben door de chip officieel stop te zetten?

Beste vraagsteller,

Ik heb exact het zelfde probleem gehad, een aantal maanden terug. Ik had 'm zelfs een jaar van tevoren opgezegd bij een automaat (compleet en volgens instructies) maar kreeg toch brief in mijn bus dat ik moest betalen (had er geen recht meer op). Wat bleek, opzegging was niet goed gelukt/doorgekomen, en dat kwam voor mijn eigen rekening schijnbaar.

Om maar niet in problemen te komen heb ik zelf maar gewoon betaald, want ze wilden er niets van weten. Ik betwijfel of je er onderuit kunt komen. Je kunt wel bezwaar maken en je verhaal duidelijk uitleggen in de hoop voor medeleven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag