Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag,

Mijn ex-man en ik zijn twee jaar geleden gescheiden en de beschikking die toen is opgesteld, samen met de afspraken in ons convenant, zijn toendertijd goedgekeurd door de Rechtbank van Amsterdam.

Helaas houdt mijn ex-man zich al meer dan twee jaar niet aan het convenant. Er is onder andere in het convenant opgenomen dat zijn en/of rekening die op onze namen staat, een rekening voor hem alleen wordt en hij mijn naam van deze rekening afhaalt. Dit heeft hij, na twee jaar en herhaaldelijk schriftelijke en telefonische verzoeken, nog steeds niet gedaan. Inmiddels staat hij al enige tijd rood (2000 euro) op deze rekening, wat hij zelf heeft gedaan (ik heb geen pasje meer van deze rekening), en hij weigert om de rekening weer in balans te brengen. Maar nu staan wij beiden gerigistreerd bij het BKR als wanbetalers aangezien hij mijn naam niet van deze rekening afhaalt, terwijl ik dat geld niet van de rekening heb gehaald. En de bank heeft zijn toestemming nodig, en dat het krediet weer op 0 euro komt op deze rekening, om mijn naam van de rekening af te halen. Hoewel dit een afpsraak is in het convenant (goedgekeurd door de rechtbank van Amsterdam in januari 2012), is dit op heden niet gebeurd. Hetzelfde geldt voor de restschuld van de verkoop van ons huis - wij zouden de schuld verdelen (ieder 10,000 EUR) en op onze eigen naam zetten maar hij weigert dit ook te doen. Daarnaast lost hij niets of te weinig af op deze gezamenlijke restschuld, wat ook een invloed heeft op mij.

Na twee jaar e-mailen, bellen en brieven schrijven, weet ik niet meer wat ik kan doen. Ik heb hier met een advocaat (van advocatenkantoor van Aben en Slag in Weert) contact mee gehad maar zij zijn niet erg behulpzaam. Daarom wend ik mij tot u. Mijn vragen betreffende dit zijn:

Is er een manier/zijn er manieren om hem alsnog aan de afspraken in het convenant en de beschikking te houden?
Kan dit opgelost worden zonder tussenkomst van een advocaat (aangezien dat prijzig is)?

Is een kort geding een oplossing, en kan dit gedaan worden zonder advocaat?

Welke andere oplossingen zijn er mogelijk?

Welke adviezen kunt u mij geven?

Aangezien het een invloed heeft op mijn kredietwaardigheid, en een beschikking met convenant rechtsgeldig is, hoop ik dat u mij hier verder mee kan helpen.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groeten,
A.

Dag,
ik denk dat u voorafgaand aan een rechtszaak toch minstens een advocaat of jurist een brief voor u moet laten opstellen waarin u uw ex partner sommeert zich aan de regels te houden en u dient hem ook aansprakelijk te stellen voor de schade die is ontstaat in verband met de roodstand. Ook de andere gegevens kunnen in de brief worden verwerkt. Eventueel ben ik bereid deze brief voor u op te stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Ferwerda,

Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Ik heb mijn ex-man een brief gestuurd (enkele maanden geleden) en hem gevraagd zich alsnog aan de afspraak te houden. Deze heb ik per gewone post, alswel per aangetekende brief verstuurd. Hij heeft de aangetekende brief nooit opgehaald en ik heb geen recatie gekregen betreffende het oplossen van het probleem (rood staan en naam van rekening halen), Deze brieff was trouwens niet opgesteld door een advocaat of jurist.

Indien u een ander soort brief bedoelt, zou u mij dan misschien kunnen uitleggen wat voor soort brief dit zal zijn? En dien ikzelf deze te versturen, of dient een advocaat of jurist dient te doen? Indien u deze brief opstelt, dient een andere advocaat of jurist deze alsnog te versturen? Zo ja, welke kosten zijn hieraan verbonden? Ter info: ik heb contact met een advocaat gehad over deze zaak, maar zij heeft geen brief naar mijn ex-man verstuurd en informeerde mij dat ik het alleen kan oplossen via een rechtszaak en dat dit enkele duizenden euros zal gaan kosten. Iets wat dit waarschijnlijk niet de moeite waard is aangezien het niet om tonnen gaat.

En als laatste: indien mijn ex-man niet reageert op de brief, welke volgende stappen kan ik nemen zonder dat ik daarbij enkele duizenden euros verlies aan advocaatskosten?

Mijn excuses voor al mijn vragen. Indien nodig, kan ik ook direct met u contact opnemen.

Nogmaals heel hartelijk bedankt,
A.


Dag,
ik mag op dit platform geen reclame maken en ook geen prijzen noemen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat een schrijven van een jurist of een advocaat meer indruk maakt. U mag mij gewoon vrijblijvend contacteren zodat ik u een vaste prijs kan bieden voor het opmaken van een brief en de verzending ervan. De insteek is natuurlijk uw ex overtuigen van de juridische noodzaak het probleem samen op te lossen voordat de kosten op gaan lopen hetgeen voor een verliezende partij niet echt interessant is natuurlijk.

Beoordeel dit antwoord:

Uiteindelijk ontkomt u niet aan procederen. Welke procedure u ook inleiden wil, een advocaat zult u nodig hebben. Misschien komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp. Kijkt u op www.rvr.org

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag