Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag,
In augustus 2011 heeft mijn ex aangegeven dat hij de relatie wilde verbreken.
We hebben gelukkig alles in goede harmonie kunnen regelen. Er is scheidingsconvenant alsmede en ouderplan opgesteld. Deze zijn door ons beide ondertekend en zijn als bijlagen opgenomem in de akte van verdeling bij de notaris. Wij waren niet getrouwd en hebben het op deze wijze allemaal formeel laten vastleggen.
Nu heeft mij ex gister besloten dat hij het ouderplan op vele punten wil aanpassen en hij heeft mij een compleet ander plan gestuurd. Ik heb gezegd dat ik hiermee niet akkoord omdat je zoiets samen beslist. Hij stelt nu dat het oude plan bij deze is vervallen en dat hij zijn nieuwe plan laat ingaan.
Ik denk zelf dat hij dit niet eenzijdig kan doen, maar ik leg de vraag graag bij u neer.
Mag hij in zijn eentje een nieuwe ouderplan opstellen en daarmee het oude, door ons beide ondertekende, ouderplan laten vervallen?

Beste,

Nee, dat mag niet. Hij zal een verzoek bij de rechter moeten indienen, u kunt daarop verweer voeren.

Beoordeel dit antwoord:

Mijn vraag zou meteen luiden waarom hij dit ouderschapsplan wil doen wijzigen. En bovendien, is er een kinderalimentatie aan de orde in het ouderschapsplan? Wijzigt hij dat ook? Als hij dat doet dan moet u met het ouderschapsplan en het vernieuwde plan zoals hij dat voorgesteld en eenzijdig heeft doorgevoerd, naar een advocaat gaan en het laten bekijken en eventueel laten berekenen. Misschien moet u zelf wel naar de rechter stappen om de kinderalimentatie dan zo snel mogelijk vast te laten stellen. U kunt een advocaat raadplegen uit de lijst hier of u kunt het juridisch loket bellen 0900-8020. U mag ook mij mailen voor meer gerichte informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag