Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb een vraag betreft advocaat letselschade.
Mijn vriend heeft een jaar terug een aanvaring met gehad.
Deze is uit de hand gelopen en mijn vriend heeft er letselschade aan overgehouden.
De dader is aangeklaagd en tijdens het onderzoek heeft mijn vriend een advocaat ingeschakeld die gaat over de letselschade.
Helaas verliep deze samenwerking op het einde niet meer goed en heeft mijn vriend afstand genomen van zijn advocaat.
Alleen nu kwam er precies een dag later een brief binnen dat de rechtzaak op zeer korte termijn, april, plaats vindt en nu ondervinden wij ernstige problemen met het vinden van een advocaat die dit zo kortdag wilt doen.
Mijn vraag is: hoe komen wij z.s.m aan een advocaat als het zelfstandig niet lukt?
Is er ergens waar we ons met spoed op kunnen beroepen of aanmelden?

U zou zich tot het Juridisch Loket kunnen wenden voor een rechtshulpverzoek. Ook zou u de website van de vereniging van Letselschadeadvocaten (lsa.nl) kunnen bezoeken en uw vraag kunnen deponeren. Mocht uw vriend een rechtsbijstandverzekering hebben, afgesloten voor het incident, dan zou u wellicht ook de rechtsbijstandverzekering kunnen inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Hallo,

Het Juridisch Loket kan u in contact brengen met een advocaat die gespecialiseerd is in slachtofferzaken. Zoeken op de website van de LSA gaat u mogelijk niet veel helpen, omdat niet iedere LSA-advocaat per definitie slachtoffers van misdrijven bijstaat.

Het best kunt u zoeken via de website van de Orde van Advocaten: https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl/zoeken?filters[rechtsgebieden]=[223]. Hier treft u advocaten die staan ingeschreven onder het specialisatie slachtofferrecht. Deze advocaten zijn gespecialiseerd in slachtofferzaken en kunnen u bijstaan. Ik raad u aan om een advocaat uit uw omgeving te zoeken.

Woont u in het noorden van Nederland dan kan ik u eventueel bijstaand als raadsman. Neem dan gerust contact met mij op. Mijn contactgegevens kunt u vinden door rechts in uw scherm op mijn naam te klikken.

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Marcel Schreijer

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag