Stel vraag

Particulier


goedemiddag, een vriend van mij heeft mijn auto total los gereden. oorzaak blubber op de weg en een tractor die ineens links af ging toen hij aan het inhalen was. getuigen genoeg maar die partij laat het tot nu toe afweten. de vriend heeft aangegeven dat hij de schade gaat betalen maar nu naar 5 maanden is er nog maar 1/3 over gemaakt. hoe kan ik nu verder stappen onder nemen?

U kunt als uw vriend verantwoordelijk is voor de schade en toegezegd heeft deze schade te gaan betalen hem schriftelijk sommeren de schade binnen een redelijke termijn te betalen bij gebreke waarvan u rechtsmaatregelen tegen hem zult nemen onder aanzegging van de wettelijke rente.

Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u indien gewenst rechtstreeks en kosteloos contact met mij opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Het is altijd vervelend als u geconfronteerd wordt met schade die door een ander veroorzaakt wordt. Belangrijk is het daarom dat u kijkt naar andere wegen om uw schade vergoed te krijgen. Ik begrijp dat de tractor plotseling uitweek. Als dit het geval is zou er sprake kunnen zijn van een verkeersfout. In dat geval zou u ook de bestuurder van de tractor of de betrokken verzekeraar aansprakelijk kunnen stellen voor uw schade.

Mocht u behoefte hebben aan overleg of hulp dan ben ik bereid om met u hierover van gedachten te wisselen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag