Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Goedemiddag,

Een van onze medewerkers krijgt een vaststellingsovereenkomst. Hij is 3,5 jaar in dienst en wij houden dus 1 maand opzegtermijn aan, aanzeggen per 1 mei en uit dienst per 1 juni. Klopt dat? Of kunnen wij de uit dienst datum op 1 mei zetten zonder opzegtermijn en eventueel 1 of 2 maanden ontslagvergoeding meegeven? Want gebeurt er als de medewerker zich na ondertekening en nog voor 1 juni nog ziek meldt?

Bij de onderhandeling van een vaststellingsovereenkomst dient u ook rekening te houden met een fictieve opzegtermijn. Dat is de normale opzegtermijn, die het uwv hanteert en waardoor de werknemer recht zal hebben op ww. Bij ziekte van de werknemer zal de arbeidsovereenkomst beƫindigen en neemt het uwv normaal gesproken de ziekte-uitkering over, tenzij u eigen risicodrager bent.
U doet er wel verstandig aan de vaststellingsovereenkomst te laten checken op ongeregeldheden. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

De opzegtermijn is wettelijk vastgelegd en hangt af van de duur van het dienstverband. Aangezien uw werknemer 3,5 jaar in dienst is moet u een opzegtermijn van een maand hanteren. De opzegtermijn gaat meestal in vanaf de 1e van de volgende maand. Indien u wilt dat uw werknemer op 1 juni uit dienst gaat dan moet u eind april schriftelijk het contract opzeggen, waarbij de opzegbrief uiterlijk voor 1 mei binnen moet zijn bij uw werknemer. In de maand mei moet dan gewoon worden gewerkt. Indien uw werknemer ziek wordt nadat het ontslag is aangezegd dan moet uw werknemer zich bij u ziek melden. Per einddatum van het contract moet u uw werknemer ziek uit dienst melden bij het UWV.

Beoordeel dit antwoord:

Bij een dienstverband van langer dan 02 jaar heeft de werknemer recht o peen transitievergoeding.

Opzegtermijn -> zie Van Poppel.

Bij ziekmelding na de ondertekening heeft dat voor u en de werknemer geen konsekwenties. Wel mag de werknemer binnen 14 dagen na ondertekening terugkomen op zijn handtekening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag