Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goededag,

Ik heb samen een huis met me ex, allebei eigenaar, allebei getekend, geen samenlevenscontract. We zijn wegens omstandigheden uit elkaar..we verdelen netjes de kosten, ik iets meer omdat ik meer verdien. Nu is de zus uit elkaar met haar ex, en ik heb haar geacepteerd in me huis samen met haar kind van 4. Mede beslist met mijn ex. Nu weet ik dat die zus werkloos is en geen uitkering danwel bijstand krijgt, dus eigenlijk ook geen kans heeft op huurwoning, terwijl ons huis een tussenstation was om huurwoning te zoeken. We hadden afspraken gemaakt oa, geen vriendjes in huis en niet roken in huis..deze afspraken zijn al verbroken en er is bewezen dat ze oa deze 2 dingen wel gedaan heeft..ik ben immers altijd van huis ivm opleiding van Defensie en het weekend bij ouders zodat me ex het makkelijker had om te verwerken dat het uit is..alleen nu maken ze beiden misbruik van onze afspraken (welke niet zwart op wit staan) en bepalen hun wat er gebeurd omdat ik er dan toch niet ben.. Feit is, ik blijf eigenaar van het huis! Wat zijn nu mijn opties om te doen met die zus en dat kind. Welke voor mij lastig zijn en evt verkoop van het huis belemmeren?

Als u met uw zus geen huurbetalingen hebt afgesproken en ze u geen huur heeft betaald is er geen sprake van een huurovereenkomst en heeft uw zus dus geen huurbescherming. Het lijkt erop dat u haar daarom elk moment uw huis uit kunt zetten, desnoods nadat de rechter op uw verzoek een ontruimingsvonnis heeft toegewezen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor een aantwoord! Het gaat alleen om de zus van mij exvriendin..ze betaald inderdaad niks mee aan huur, alleen boodschappen voor me ex en haar kind...er is niks van huurontract getekend door iemand.. Kan ik haar er zomaar uitzetten met haar kind of is dAar een beschermrecht voor? en mijn ex wilt haar in huis houden, alleen ik niet! Heb ik daar rekening mee te houden? Het is een pure strijd tussen mij en me ex en haar zus namelijk! Alvast bedankt voor uw antwoord!


U voert samen met uw ex het beheer en bestuur over uw gezamenlijke woning. U heeft toestemming gegeven voor de tijdelijke bewoning door de zus van uw ex maar wil er nu van af omdat ze zich niet aan afspraken houdt. Uw ex denkt daar kennelijk anders over. Over de beƫindig van het gebruik door de zus van uw ex zult u ook de toestemming van uw ex nodig hebben. Eventueel kunt u de rechter om vervangende toestemming vragen, maar dan zal van een ernstige situatie sprake moeten zijn en ik betwijfel of de situatie die u beschrijft als zodanig zal worden beschouwd.

Als u een koper heeft voor uw huis, al dan niet na bemiddeling door een eventueel door uzelf ingeschakelde makelaar. en uw ex en haar zus weigeren medewerking aan de overdracht kan dit ook een valide reden zijn bij de rechter om vervangende toestemming te vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag