Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedeavond, mijn vraag is het volgende. Ik verhuur mijn sociale huurwoning met goedkeuring van Ymere onder het mom van proefsamenwonen. Ik heb een ctract met de huidige huisbewaarders een contract opgesteld waarin een einddatum is van 30 september. Nu kreeg ik een bericht van ze dat ze om verlening vragen ivm dat ze geen woning hebben kunnen vinden. Echter heb ik alles gedaan waardoor het tijdelijke contract niet voor onbetaalde tijd wordt verlengd en ik heb de einddatum binnen 3 maanden voor het einde van het contract aan hen opgezegd. Ze beroepen zich op de corona wet maar na uitzoeken vallen ze daar buiten.. Wat kan ik nu doen om toegang te krijgen tot de woning? Als ik mij niet op de 30ster terug meld bij ymere verlies ik de woning en daarmee sta ik op straat aangezien de eigenaar van de huurwoning waar ik met mijn partner woon de woning per 1 oktober weer zelf nodig heeft.

Voor de zekerheid kunt u een ontruimingsvonnis vorderen. Mogelijk wordt de uitspraak niet opgevolgd en zal een deurwaarder nodig zijn. Misschien wil de corporatie die vaker mer het bijltje heeft gehakt zich voegen in deze zaak ? Hoe een rechter aankijkt tegen het corona verweer durf ik moeilijk te zeggen en/of er nog een extra maatregel komt van overheidswege. De gebruikers zijn echter bewijsbaar geen huurders (lange of korte termijn termijn). Dus de huurtitel is dan niet van toepassing.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De woning coƶperatie trekt haar handen ervan af. Dus daar hoef ik niet op te rekenen.


Reactie van de vraagsteller

De woning coƶperatie trekt haar handen ervan af. Dus daar hoef ik niet op te rekenen.


Maar formeel kunt u haar wel betrekken als partij in de ontruimingszaak, neemt u anders contact met een ( toegevoegde ) advocaat, of neemt u direct met mij contact op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag