Stel vraag

Particulier


Goede avond,

ik heb een vraag m.b.t bijtincident met mijn hond.
Ik zal het verhaal kort uit proberen te legen.
Ik sta met mijn hond naast mij kort aangelijnd in een losloopgebied voor honden zo een 20 meter achter mij staat een man met zijn hond die losloopt, de man is bekend met mijn hond en weet dat mijn hond niet overweg kan met zijn hond. Terwijl hij achter mij staat doet hij net of hij een balletje gooit waarop zijn hond vooruit rent en langs/ tegen mijn hond loopt en er op springt. Ik heb mijn hond er meteen vanaf gehaald en vroeg meteen of zijn hond iets had. Na zijn hond te hebben nagekeken is het antwoord nee. waarop ik na zo een vijf minuten mijn wandeling voortzet maar besluit toch nog even terug te lopen om te vragen of zijn hond echt niets heeft wederom was het antwoord nee. twee dagen later krijg ik te horen via via dat zijn hond toch iets had en is dezelde avond nog naar de dierenarts geweest en bleek een gekneusde rib te hebben en een wondje in zijn lies. de dag erna is de man nogmaals naar de dierenarts geweest en wil nu dat ik de rekening betaal, die ik hierop naar mijn verzekering stuur en deze heeft hem afgewezen omdat ik niet aansprakelijk zou zijn. De man beweerd dat zijn verzekering heeft aangegeven dat ik wel degelijk aansprakelijk ben , maar mijn verzekering heeft het nogmaals afgewezen. Mijn vraag is dan ook ben ik wel of niet aansprakelijk?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

goede morgen, laat de discussie over aan uw aansprakelijkheidsverzekering. Als zij u niet aansprakelijk achten dan zullen ze niet betalen. U hoeft in ieder geval niets te doen. U kunt verwijzen naar uw verzekering.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

Als eigenaar bent u aansprakelijk voor de door uw hond aangerichte schade, tenzij er sprake is van een zogenaamde rechtvaardigingsgrond, zoals overmacht of noodweer.

Op basis van uw verhaal acht ik de kans inderdaad groot dat u niet aansprakelijk bent. Dit hangt echter van de specifieke omstandigheden van het geval af en het beschikbare bewijs (waaronder getuigenverklaringen). Uiteraard wijst uw verzekeraar niet zomaar aansprakelijkheid af.

Blijft de wederpartij volhouden dat u aansprakelijk bent, ondanks dat uw verzekeraar niet wil betalen, dan kan het lonen ook uw rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. Deze kan u dan juridisch bijstaan.

Veel succes!

Beoordeel dit antwoord:

Dag,
inderdaad zoals boven staat zal in het complex van feiten mogelijk aansprakelijkheid wegvallen met een beroep op een rechtvaardigingsgrond. Indien aansprakelijkheid wordt afgewezen door uw verzekeraar zal de eigenaar van de hond u direct aansprakelijk kunnen stellen. Dan is het wel handig dat u een jurist een goed verweer laat schrijven. Eventueel kan ik dat doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag