Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geluidsoverlast warmtepomp

Mijn buren hebben aan de gemeenschappelijke achtergevel een warmtepomp gemonteerd en staat ongeveer 10 cm van de erfafscheiding.Deze pomp geeft een doordringende dreun naar mijn woning. Wat zijn mijn rechten ? Mijn buren heb ik op de hoogte gebracht maar niet bereid om er wat aan te doen.

Het hangt meestal af van het precieze geval. Zo kan het een verschil maken of u beide van hetzelfde bedrijf of eigenaar huurt, of dat er sprake is van koopwoningen.

Los van die vragen hoort er geen sprake te zijn van overlast. Als iemand overlast veroorzaakt en er objectief sprake is van een verstoring, is het meestal mogelijk om van de andere partij te eisen dat iets aan de overlast doen. Het is dan wel belangrijk dat u kunt aantonen dat er sprake is van overlast. Bijvoorbeeld met geluidsmetingen/opnames of registreren van de trillingen.

De afstand van de pomp maakt in dat opzicht niet eens veel uit. Zelfs als deze verder van de erfafscheiding staat, maar er sprake is van overlast kunt u de buren aanschrijven. Waarom willen de buren niets aan de situatie doen?

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u de zaak wilt bespreken of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag