Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geen recht op toevoeging in echtscheidingsprocedure maar geen vermogen meer

Hallo, ik heb in 2019 verzoek tot echtscheiding ingediend met een voorlopige voorziening procedure.
Daarna heeft mijn aanstaande ex partner twee voorlopige voorzieningen aangevraagd waardoor ik hoge advocaat kosten heb moeten maken.
Nu volgt eindelijk een procedure huwelijks goederen verdeling. En hopelijk raak ik echt gescheiden binnen nu en een half jaar.
Echter omdat wij ons huis moeten verkopen had ik vermogen van € 30.000. Inmiddels heb ik € 20.000 advocaat kosten gemaakt en heeft mijn ex partner nog recht op € 4000. Dat betekent dat ik nog € 6000 o Echter er moet nog alimentatie aanvraag gedaan worden, een recht zitting plaatsvinden. Straks heb ik geen geld meer om een advocaat nog te betalen.

In de eerste instantie had ik een toevoeging gekregen van de Raad van rechtsbijstand, maar omdat er overwaarde op het huis had moest hij ingetrokken worden. Ik begreep van uit Toegevoegde bijlagen dat ik geen recht heb in deze procedure om toch Nog een toevoeging te krijgen.
Mijn vraag:

Wat kan ik nu doen? Ik kan straks mijn advocaat niet meer betalen en ik heb ook geen eigen middelen meer. En ik ben nog steeds niet gescheiden.

Hartelijke groet,

U heeft inderdaad een schrijnende situatie. Ik raad u aan de situatie te bespreken met de betreffende advocaat. Als u daar niet mee verder komt, kunt u zich richten tot de Deken van de Orde van Advocaten. Mogelijk kan deze laatste bemiddelen bij het alsnog krijgen van een nieuwe toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag