Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geen reactie verzoek ontbinden contract

Ik ben afgelopen vrijdag gebeld door Bedrijf A, dat er glasvezel werd geplaatst in mijn wijk en dat mijn internetaanbieder overgenomen werd door Bedrijf B. Hierbij heb ik contract getekend zonder goed na te denken dat dit altijd via m’n eigen aanbieder gaat. Ik heb dus achteraf, een dag later meteen gemaild dat ik het abonnement op wil zeggen (normale abonnementen hebben 2 weken bedenk tijd). Ik wil namelijk niet dubbel voor iets betalen wat ik niet ga gebruiken. Dus wat moet ik doen als bedrijf A niet reageert op mijn verzoek en wel geld gaat afschrijven? Terwijl ik wel op tijd het contact heb geannuleerd binnen 14 dagen. Wat moet ik doen als het bedrijf niet reageert op mijn verzoek van ontbinden van het contract?

Normaal gesproken heeft u bij "koop op afstand" dus via internet en afsluiten via telefoon inderdaad 14 dagen bedenktijd. U zou ook in de (algemene) voorwaarden kunnen kijken, mogelijk staat daar een (email)adres dat u kunt gebruiken voor het ontbinden.

Het belangrijkste is in dit soort gevallen dat u kunt aantonen dat u gebruik heeft gemaakt van uw recht op ontbinding/herroeping. Het is namelijk aan de consument om aan te tonen dat het bericht het bedrijf heeft bereikt. Als u dus zekerheid wilt hebben kunt u een aangetekende brief sturen, een aangetekende e-mail of een ontvangst en leesbevestiging aanvinken in uw e-mailprogramma (dat is niet in alle programma's mogelijk). Tot slot kunt u telefonisch controleren of uw bericht is aangekomen.

Mocht het bedrijf dan gaan afschrijven dan kunt u bewijzen dat u gebruik heeft gemaakt van uw bedenktijd.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag