Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Geachte medewerker van de rechtswinkel,

Ik ben me vanochtend kapot geschrokken van een brief van de gemeente Amsterdam met een boete van maar liefst 12.000 € !
Deze boete is mij opgelegd, omdat ik kamers verhuurd heb in mijn particuliere woning vanwege een tijdelijk bezoek (nu 7 maanden) in het buitenland.
Ik moet mijn woning verlaten per eind augustus, naar aanleiding van een andere brief van de wooneigenaar . Volgende week ga ik nu terug uit het buitenland om dit alles te regelen.
De boete is echt het grootste probleem en ik wil onderzoeken of er enige gronden zijn om bezwaar te kunnen maken.
Morgen bel ik naar de gemeente Amsterdam om te vragen of de termijn om bezwaar te kunnen maken, verlengd kan worden, aangezien ik de brief 1 week te laat onder ogen heb gehad.
Graag hoor ik zo spoedig mogelijk wat mijn juridische mogelijkheden zijn ,

alvast dank,

Laura de Nooijer

De vraag is of in uw geval er wel een boete had mogen worden opgelegd en vervolgens als dat een expliciet ja is, kunt u de hoogte ervan mogelijk tegenspreken. Ik kan beide antwoorden voor u vandaag nog nakijken in de wet en rechtspraak. Het betreft vrij nieuwe regelgeving van de gemeente Amsterdam en dan is er meestal wel wat interpretatievrijheid want nog niet alle gevallen zijn afgewogen . Als u dat wenst ( dat ik u help) kunt u beter mij direct contacteren en vervolgens relevante informatie opsturen.

Beoordeel dit antwoord:

Als het bezwaartermijn overschreden is, dan kan je waarschijnlijk niet meer in bezwaar. Eerst dient uitgezocht te worden of er sprake is van een verschoonbare termijnoverschrijding. Nu je aangeeft dat je in het buitenland zat/zit, kan hiervan wellicht sprake zijn. Als je mij de onderliggende documenten stuurt, dan kan ik kijken of er wat gedaan kan worden en of dit kosteloos via gesubsidieerde rechtsbijstand kan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag