Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Op 3 december 2017 heb ik een een LG Oled TV gekocht naar aanleiding van een advertentie op Speurders.nl.
doordat er ook een KvK nummer werd vermeld leek het betrouwbaar.
Er werd een factuur gemaakt en ik heb de tv contant afgerekend.
Na anderhalf jaar gaat de tv stuk, via internet contact gezocht met de fabrikant en deze gaf aan dat voor een tv van anderhalf jaar oud, een volledige garantie geldt en dat de tv aangemeld kon worden via een account en vandaaruit voor reparatie.
Na het aanmaken van een account bij LG en de invoer van het nummer/code van de tv,kwam het bericht van LG dat de tv een afgekeurd model was en dat hierop geen garantie geldt.
Inmiddels was er al contact geweest met de monteur van LG ern deze gaf aan dat de condensator van de tv stuk was en vervangen diende te worden, de kosten daarvan zouden hoger uitvallen dan het aankoop bedrag van de tv, dit ivm werkuren en onderdelen.
via whatss app contac opgenomen met de verkoper en hem het voordeel van de twijfel gegeven door hem te vragen of hij op de hoogte was van het afgekeurd zijn van de tv,gedaagde reageerde ontkennend en zou dit uitzoeken.
lang verhaal kort, na een aantal app berichten over en weer ( die ik nog steeds heb) gaf verkoper aan dat het op de doos van de tv zou hebben gestaan, dit heb ik echter nooit gezien en bezit de doos niet meer, ook heeft de verkoper nooit aangegeven dat de tv afgekeurd was, ik heb via het juridisch loket te horen gekregen dat dit "dwaling"is en ik de koop ongedaan zou kunnen maken via rechtszaak , daarvoor moet ik een dagvaarding indienen, maar heb moeite te bepalen hoe die in te vullen, ik heb geen rechtsbijstand verzekering dus doe dit op eigen naam.
Graag hulp van uw kant.

Bij voorbaat dank, S

Er is inderdaad sprake geweest van dwaling en u zou dan de overeenkomst ook kunnen vernietigen. Dat zou betekenen dat u de tv terug dient te geven en u uw geld terugkrijgt. Nu de tv gerepareerd dient te worden zou de verkoper hiervan zelf de kosten moeten dragen. De verkoper zal moeten bewijzen dat bij normaal gebruik van de tv deze stuk is gegaan.
Mocht u hulp hierbij wensen, neemt u dan desgewenst contact met mij op. Klikt u op de link naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Nou, ik zou beginnen de verkoper aan te schrijven wegens eenzijdige dwaling en non conformiteit en de koop vernietigen dan ontbinden als herstel de dagwaarde overtreft, of dit zaak waardig is hangt ook samen met de prijs die u heeft betaald, was deze marktconform en de hoegrootheid ervan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag