Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb nu ongeveer een jaar geluidsoverlast van buren. Dit bestaat uit harde muziek. Ik heb al op verschillende manieren geprobeerd om dit op te lossen via de woningbouwvereniging, buurtbemiddeling en de gemeente. De buren willen niet meewerken maar zorgen nog steeds voor overlast. Nu is het zover gekomen dat ik bijna dagelijks de politie moet bellen omdat ik de hele nacht wakker wordt gehouden. Nog steeds word ik niet gehoord. Ik dreig mijn baan te verliezen omdat ik bijna geen nachtrust krijg en daardoor mijn werk niet goed kan doen overdag. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Geachte vraagsteller,

Vervelend dat u met deze situatie wordt geconfronteerd, zeker nu u aangeeft mogelijk uw baan te zullen verliezen.

Het is mij niet bekend wat de woningbouwvereniging, buurtbemiddeling en de gemeente allemaal heeft gedaan, maar mijn advies aan u is om u via het Juridisch Loket te laten doorverwijzen naar een advocaat. Voor u is het belangrijkste dat de door u gestelde overlast een halt wordt toegeroepen.

Het is eventueel mogelijk om via de rechter de betreffende buren te laten gelasten geen hinder meer te veroorzaken, eventueel op straffe van een dwangsom. Nadeel kan zijn dat de betreffende buren over onvoldoende inkomen beschikken zodat een eventueel dwangsom niets of weinig uithaalt. Het is daarom van belang dat u op een wijze wordt geholpen die voor u het meest opportuun is.

Zijn er bewijzen van de geluidsoverlast? Als de betreffende buren ook voor andere overlast zorgen en/of andere bewoners ook overlast ondervinden, zou de woningbouwvereniging ook kunnen overgaan tot een eventuele ontruimingsprocedure van de huurwoning.

Vooralsnog vermoed ik dat u via het Juridisch Loket de juiste hulp zult kunnen krijgen.

Heel veel succes en sterkte met uw zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag