Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een vraag:

Ik ben aangereden op de fiets door een achteruit rijdende auto ( kwam uit parkeervak ) Gelukkig niet ernstig gewond, maar wel schade. Fiets,schoenen,jas, broek. Eigenrisico ivm eerste hulp. Door gekneusde pols en ribben en milt niet kunnen werken.

De dader was vriendelijk en betrokken en heeft mij direct naar het ziekenhuis gebracht. Hij wilde de schade buiten zijn verzekering om regelen. Wij hebben 2 dagen erna wel formulieren ingevuld en wilde bedenk tijd over wel of niet via het formulier regelen.

Wij hebben contact willen opnemen met de dader om ons besluit door te geven en alles af te handelen, alleen hij reageert niet meer. Hij blokkeert onze nummer ( met andere telefoon ging hij wel over )

De politie kan niets doen. Omdat hij wel gegevens heeft achter gelaten. Mijn aansprijkelijkheid verzekering kan niets doen, omdat ik een rechtsbijstand dien te hebben ( heb ik niet )

Wij kwamen bij thuiskomst erachter dat het formulier niet volledig is ingevuld. Geen verzekering, moeilijk te lezen kenteken. Wel heft hij op het formulier aangegeven wat er gebeurd is en heeft dit ondertekend.

Wat kan ik doen om de schade alsnog te verhalen. Ik voel mij namelijk flink in de zeik genomen, omdat ik in eerste instantie zijn situatie ook liet mee bepalen.

Ik zou het heel fijn vinden om hulp te krijgen, zodat ik alles kan afronden.

alvast bedankt

groet

Geachte vragensteller,

Inderdaad een vervelende situatie. Mocht u het kenteken nog wel kunnen lezen, dan is de aansprakelijkheidsverzekeraar (gelukkig) nog wel te achterhalen. Dit kan vaak via de politie. Ook kunt u de persoon door middel van een aantekende brief persoonlijk aansprakelijk stellen. Vaak helpt zo'n brief en zorgt dat ervoor dat de tegenpartij alsnog gaat meewerken.

Ook kan het helpen als er getuigen bij het ongeval zijn. Mocht de tegenpartij het ongeval ontkennen, dan kunnen de getuigen bevestigen dat deze wel degelijk betrokken was bij het ongeval.

Omdat u letselschade heeft opgelopen, kunt u er voor kiezen de hulp van een letselschadespecialist in te schakelen. Deze kan u helpen bij het achterhalen van de verzekeraar en er voor zorgen dat u alsnog schadevergoeding ontvangt. Mocht aansprakelijkheid vast komen te staan, dan moet deze partij ook de kosten voor de juridische hulpverlening betalen. In dat geval kost het inschakelen van een letselschadespecialist u niets.

Ik wens u beterschap en veel sterkte toe!

Beoordeel dit antwoord:

De bestuurder van de auto is aansprakelijk en dient uw schade te vergoeden. U wordt als fietsster, de zwakkere verkeersdeelnemer, beschermd ten opzichte van de auto, de sterke verkeersdeelnemer.

De bestuurder heeft gelukkig het schadeformulier ondertekend en ik leid uit uw verhaal af dat uit het formulier in ieder geval blijkt dat de bestuurder fout zat.

Via het kenteken kan eenvoudig de verzekeraar worden achterhaald via het Nederlands Bureau van Motorrijtuigverzekeraars. Gelukkig heeft u rechtstreeks een vordering op de verzekeraar en hoeft u niet af te wachten totdat de bestuurder in actie komt. Het zou nog wel eens een tijd kunnen duren voordat hij het ongeval bij zijn verzekeraar aanmeldt, als hij dit überhaupt al van plan is.

Ik adviseer u om gespecialiseerde letselschade advocaat/ jurist in te schakelen. Deze weet langs welke weg hij zo snel mogelijk resultaat kan bereiken.

Mocht u nog nadere informatie wensen, dan kunt uiteraard een rechtstreeks contact verzoek doen via deze website. Ik acht de kans groot dat uw kosten worden vergoed aangezien de aansprakelijkheid van de bestuurder wat mij betreft vast staat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie. Ik ga contact opnemen met een letselschade specialist en vragen of die gene mij verder kan helpen. Daarnaast wil ik nogmaals contact opnemen met de politie en vragen of zij kunnen achterhalen welk kenteken er is genoteerd. Mogelijk kunnen zijn meerdere opties nachecken en kijken of er een op de aanrijder zijn naam staat.

Heb ik het goed dat het belangrijk is om eerst te achterhalen of de gegevens kloppen? niet dat als ik kosten maak voor juridische hulp en meneer helemaal niet meer te achter halen is, ik niet ook nog met die kosten zit?

Ik hoop dat een van uw genoemde adviezen kan werken. Ik ben namelijk heel geschrokken van de aanrijding en baal er eigenlijk van dat het verhalen van de kosten voor de schade zo moeizaam gaat. Zo is er nog een probleem bijgekomen.

Ik vind het wel heel fijn dat u met mij heeft meegedacht, zo wordt de weg naar een oplossing toch wat makkelijker en doelgerichter.

fijne dag

groet


Als u dat wil ben ik graag bereid om u te helpen. Ik ben gespecialiseerd in letselzaken. U hoeft mijn rekening niet te betalen want ik verhaal mijn kosten bij de verzekeraar en als de kosten niet te verhalen zijn dan komen die voor mijn eigen rekening. Als u alleen een naam heeft en geen kenteken dan kan ik via mijn contacten proberen het kenteken te achterhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag