Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Geachte heer / mevrouw:

Graag uw aandacht voor de volgende situatie.

Een goede vriendin van mij heeft een hond en tijdens het uitlaten is het dier achter een fietser aan gegaan met als gevolg dat de fietser ten val is gekomen en met letsel moest worden opgenomen.

Ze heeft een brief van de politie gekregen en daarin staat dat ze op verhoor moet verschijnen. In de brief word vermeld dat ze geen advocaat in de hand mag nemen en dat ze word gezien als verdachte omdat zij eigenares is van de hond.

Waarom mag zij geen advocaat in de hand nemen? is dit wettelijk vastgesteld dat zij geen gebruik mag maken van een advocaat in deze situatie? wat zijn de gevolgen als zij wel gebruik gaat maken van een advocaat?

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

D.K

Geachte heer of mevrouw,

In de brief kan niet staan dat zij geen advocaat in de arm mag nemen. Er zal vermoedelijk staan dat zij geen advocaat naar het verhoor mag meenemen. Dat is althans gebruikelijk.

Ook mag zij tevoren een advocaat raadplegen. Afhankelijk van haar inkomen, kan zij in aanmerking komen voor door de overheid gefinancierde rechtshulp. Zie; www.rvr.org.

Tenslotte heeft zij natuurlijk een zwijgrecht. Ze mag -maar hoeft niet- bij de politie zeggen dat ze zich op haar zwijgrecht beroept.

Succes.

Beoordeel dit antwoord:

De politie is niet verplicht om een advocaat toe te laten bij het verhoor.
Uw vriendin is als eigenaar van de hond aansprakelijk voor de schade die haar hond toebrengt. Daarom is het verstandig om het voorval te melden bij haar verzekeraar.
Uw vriendin kan zich overigens tijdens het verhoor altijd beroepen op haar zwijgrecht als ze niets wil zeggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor uw snelle reactie.

Mvg,
D.K



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag