Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Foutief verstuurde oproep voor een hoorzitting

Ik kreeg een oproep voor een OM hoorgesprek voor een verkeersovertreding die ik begaan zou zijn op 21 februari 2021. Ik ben begin 2021 wel aangehouden en heb een bekeuring gekregen en deze betaald, maar volgens mijn bankafschriften heb ik deze betaald op 21 januari 2021, dus moet de overtreding al eerder gemaakt zijn. Kan hier een fout gemaakt zijn en is de oproep niet voor mij bedoeld of kan het iets ten voordele van mij veranderen als het wel zo is?

Het komt wel eens voor dat er een fout wordt gemaakt, of dat een betaling bijvoorbeeld niet goed is verwerkt waardoor u alsnog wordt opgeroepen voor een OM hoorzitting.

Als er sprake is van een fout en u voor hetzelfde feit al een boete heeft betaald kunt u niet nog een keer een straf krijgen. Het is dan wel belangrijk om bewijs mee te nemen dat u al een boete voor hetzelfde feit betaald zou hebben.

Echter kan het ook om een ander feit gaan, bijvoorbeeld een snelheidsovertreding die door een camera of verbalisant is geregistreerd, maar waar u nog niet van af wist. U kunt inzage in het strafdossier vragen. Ook kunt u via een jurist of advocaat inzage in het dossier krijgen. Als er sprake is van een fout kunt u dat aan de hand van het dossier voor de OM zitting bespreken.

Het is in ieder geval aan te raden wel naar de hoorzitting te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag