Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Foto met copyright gebruikt: is het strafbaar om een foto in de fotobibliotheek te hebben?

Goedemorgen,

Ik heb een website, en op deze site heb ik vorig jaar een foto geplaatst. Het is een klein bedrijfje wat ik naast mijn huidige (vaste) werk onderhoud.
Voor uw beeldvorming: het bedrijf had vorig jaar een netto resultaat van € 2225,-

Vorig jaar heb ik op mijn website een foto gebruikt.
Op deze foto zat echter een copyright, en daardoor was ik in overtreding. Begrijp ik volledig. Ik heb toen ook keurig een boete betaald, en daarbij heb ik de foto van de website gehaald (meende ik).
Ik onderhoud mijn website zelf, en ben ook maar “een leek” in deze.

Nu (een jaar later) krijg ik wederom een “forse” boete. De foto zou namelijk nog wel in de fotobibliotheek van mijn website staan. De foto is nu dus niet inzichtelijk voor derden, en ik heb er nu (eventueel) commercieel gezien geen voordeel meer van. De bibliotheek is er alleen maar voor om foto’s vanuit deze bibliotheek up te loaden naar de website.

Nu is mijn vraag: is het strafbaar om een foto in de fotobibliotheek te hebben (de foto is dus niet inzichtelijk voor derden).

Ik hoor het graag.

ps: ik heb gisteren een mail ontvangen, en moet de boete voor 28 februari betalen. Anders volgen er juridische sancties.

Hier valt veel meer over te zeggen, zoals: rust er überhaupt auteursrecht op, en zo ja, is de schade wel zo hoog. Bel gratis 013-5821987! We beoordelen dan gratis uw positie, zie http://bit.ly/foto-sommatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag