Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex wil toegang tot woning

Mijn vader ligt in scheiding omdat zijn vrouw een jaar een affaire had. Ook kwam mijn vader er achter dat ze alleen is gebleven om het Nederlanderschap te verkrijgen. Dit heeft ze onlangs pas verkregen. Er zijn door haar ook schulden ontstaan die ze weigert mee te betalen. Daarnaast lopen er verschillende aangiftes tegen haar. Ontvreemding van sieraden en geld, ontvreemding van zijn telefoon en simkaart en het wijzigen van wachtwoorden van zijn facebook en email waardoor hij geen toegang meer had tot zijn zaken. Nu heeft zijn vrouw vrijwillig de woning verlaten en al haar spullen inclusief de helft van de inboedel meegenomen en is vertrokken naar adres onbekend in het buitenland. Ze weigerde zich uit te schrijven en er loopt dus een adresonderzoek bij de gemeente. Hiervoor is ook al een bestuurlijke boete afgegeven. Onlangs heeft ze op laste van de politie de wachtwoorden, de telefoon en de simkaart terug gegeven. Ook heeft ze beloofd zich uit te schrijven.
Nu bedenkt ze ineens na 2 maanden dat door het adresonderzoek ze haar UWV uitkering gaat kwijtraken en heeft ze gezegd dat ze terug komt en weer thuis komt wonen alsof er niets aan de hand is. Ze heeft gezegd dat ze nog van hem houdt en dat ze altijd zijn vrouw zal zijn. Terwijl hij duidelijk niet meer wil en ze allebei de scheidingsaanvraag al hebben ondertekend. Ook zei ze dat als hij een ander neemt zij haar in elkaar zal slaan. Het is allemaal erg dreigend. Mijn vader is al op leeftijd (79) en zijn vrouw is 44. Mijn vader heeft de sloten laten vervangen omdat hij bang is dat ze hem iets aan komt doen in zijn slaap.
Hij woont in een senioren huurwoning en zij is dus medebewoner en staat op het contract. Mijn vader gaat binnenkort een tijdje naar het buitenland omdat hij de situatie niet meer aankan. Maar ze heeft gezegd dat ze het slot laat breken door een slotenmaker als hij weg is omdat ze "rechten" heeft. Mag ze het slot laten vervangen door een slotenmaker als hij niet thuis is en zo haar intrek in de woning weer nemen?

In de echtscheidingsprocedure zou er door de advocaat die hem bijstaat ook een verzoek tot voorlopige voorzieningen bij de rechtbank kunnen worden ingediend. Daarin kan oa gevraagd worden dat uw vader het gebruiksrecht van de woning krijgt lopende de procedure. Als dat verzoek toegewezen wordt mag de ex-partner de woning niet meer betreden. In de echtscheidingsprocedure zelf zal dan gevraagd moeten worden het huurrecht van de woning uitsluitend aan uw vader toe te bedelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag