Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex wil paarden niet teruggeven.

Ik heb een relatie gehad van bijna 1 jaar
We hebben samen gewoond in Frankrijk omdat de man daar verblijft (staat officieel in Nederland ingeschreven)
Bij verhuizing zijn mijn paarden en spullen mee gegaan .nu is deze relatie stuk gegaan en ben ik terug naar Nederland gegaan en zou vervoer regelen etc voor mijn bezittingen en paarden op te halen .
Heb ik gedaan ga ze zaterdag halen .maar nu begint hij dat ik alle onkosten wat hij vrijwillig gedaan heeft in onze relatie tijd terug moet betalen hij anders de paarden niet mee geeft .dit kan toch zomaar niet het zijn mijn paarden de paspoorten heb ik zelf en iedereen weet dat ze van mij zijn . Ik ben idd toch van plan ze zaterdag te halen. Ik vind dat ik daar recht op heb toch?

Als hij alsnog weigert ze mee te geven, kan een advocaat die inpasse wellicht doorbreken, dit door hem eerst aan te schrijven en te vragen of hij ze alsdan evt alsnog vrijwillig af wil geven en als hij dat niet doet hierover in kort geding te procederen en dan aan de rechtbank te verzoeken de paarden terug te geven op laste van een dwangsom. Dan zou hij evt n x bedrag per dag moeten betalen als hij na laat de paarden terug te geven. Desgewenst kunt u contact opnemen. Ik zou u hier in hij kunnen staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag