Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex wil na 2 jaar opeens contact met mijn zoon

Tijdens mijn zwangerschap wilde ex geen contact en is verhuisd naar het buitenland. Er is geen erkenning geweest, gezag of alimentatie in welke vorm dan ook. Nu is onze zoon 2 jaar en wilt hij opeens contact wanneer hij terug is op vakantie hier in NL en vertrekt daarna weer naar het buitenland. Onze zoon en ex hebben elkaar nog nooit gezien omdat ex nooit contact wilde. Hoe moet ik hiermee omgaan? En nog belangrijker, moet ik er wel op in gaan? Ik vind dit namelijk erg lastig omdat ik wel vind dat mijn zoon een vader in zijn leven moet hebben en verdiend maar niet een vader die geen actieve emotionele band wilt opbouwen c.q. onderhouden.

Plus is mijn vraag, kan hij eisen d.m.v. gerechtelijke stappen om een bezoekregeling/omgangsregeling wanneer hij 1x per jaar in NL is?

Het is aan u wat u hierin prettig vindt. U zou kunnen proberen het contact op te starten en er dan zelf bij zijn om dat te begeleiden omdat het voor uw zoon natuurlijk een vreemd persoon is. U hoeft hem niet mee te geven. Wat ook wel gebeurd is dat ouders die in het buitenland wonen, videobellen met kinderen om het contact te kunnen onderhouden. Dat zal zeker met deze leeftijd nog wat lastig zijn maar ook voor uw zoon is het belangrijk als hij weet wie zijn vader is en er ruimte is voor contact. Uw ex zou een procedure kunnen starten om een bezoekregeling te kunnen verkrijgen. Wel is het zo dat 1 keer per jaar natuurlijk erg weinig is. Mocht dit gebeuren en u verweer willen voeren dan kunt u desgewenst altijd contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag