Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex schoonouders claimen schuld

Na de scheiding van mijn zus en haar partner claimen de ouders van haar expartner een schuld. Zij hebben mijn zus en haar ex financieel regelmatig geholpen. Dit op basis van gunnen. Er is destijds nooit iets ondertekend of iets dergelijks. Het waren giften. Nu mijn zus besloten heeft te scheiden claimen de ouders van haar ex ineens dat het een schuld is, die volgens hun eigen telling is opgelopen tot 45000 euro. Ze zijn bereid om de schuld te laten vervallen, wanneer mijn zus haar ex het huis zonder de overwaarde verkoopt aan haar ex. Wat denkt u over deze situatie? Is dit een daadwerkelijke schuld???

Dat is eigenlijk een bewijsprobleem. Staat er ergens bij de overschrijvingen schenking of iets dergelijks? In dat geval is er echt sprake van een andere rechtstitel dan lening en kan het niet teruggevorderd worden. Ook getuigen van horen zeggen kunnen dit eventueel bewijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou daar niet mee akkoord gaan en uw zus aanraden een advocaat in de head te nemen die haar kan bijstaan in de echtscheidingsprocedure. Desgewenst kan zij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag