Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex-partner weigert medewerking aan herberekening alimentatie.

Ik betaal sinds 2 en half jaar alimentatie, maar ben sinds kort werkeloos buiten mijn schuld om. Ik heb mijn ex via de mediator gevraagd om een herberekening en kreeg als antwoord dat ze er niet aan mee werkt. De mediator heeft gezegd dat ik maar naar de rechter moet stappen.
Gezien mijn financiƫle situatie heb ik niet veel spaargeld. Ik verdiende 2400 netto en betaal 1200 aan haar iedere maand (heb destijds afgesproken dat ik meer betaal als nodig is om de rust bij de kinderen te bewaren). Bijkomende factor is ook nog dat ik nogal wat klachten heb op 58 jarige leeftijd (hartpatiƫnt kunstknie enz ).

Er zit voor u dan inderdaad niets anders op dan naar de rechter toe te gaan. Dat is wel belangrijk om te doen. Mogelijk heeft u een rechtsbijstandsverzekering die de kosten van de advocaat dekt. Vermoedelijk komt u met de flinke daling in uw inkomen nu ook in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat betekent dat u een vaste lagere eigen bijdrage aan uw advocaat zou betalen. Daarmee bent u veel goedkoper uit dan als u een uurtarief zou moeten betalen. Desgewenst kunt u contact opnemen. Wij zouden u hierin kunnen bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag