Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex lost krediet af en betaalt mij geen alimentatie

Mijn ex en ik zijn enkele jaren gelden gescheiden. Een lange financiƫle nasleep waar ik nu echt graag een einde aan wil maken.
We hadden een gezamenlijk flexibel krediet. En mijn ex moet voor 2 kinderen alimentatie betalen.
Hij betaalt geen alimentatie daarvoor in plaats lost hij het flexibel krediet af. Dit is niet officieel vastgelegd maar min of meer zo gelopen. Hij zegt ook dat dit min of meer de afspraak is. En ik moet hem hierin vertrouwen.
Ik wil dit graag officieel vast leggen omdat mijn ex af en toe niet betaald en de bank dan bij mij komt.
Bij de bank heb ik al geprobeerd om de lening alleen op zijn naam te krijgen maar helaas is dit niet mogelijk.
Hoe kan ik dit het beste vastleggen zodat ik niet voor de ellende op ga draaien wanneer hij weer eens niet betaald

Ik zou niet meegaan in deze regeling, ook omdat geen verrekening mag plaatshebben van vorderingen met kinderalimentatie. Bovendien dient kinderalimentatie elk jaar geindexeerd te worden. Gebeurt dat dan wel? U kunt toch niet voorkomen dat de bank u aanspreekt want u blijft hoofdelijk aansprakelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Als er niets is vastgelegd zou u alsnog een procedure kunnen starten ter verkrijging van een vast bedrag aan kinderalimentatie. De schuld dient u in beginsel ieder voor de helft af te lossen. Als uw ex u een x bedrag aan kinderalimentatie zou betalen zou u zelf de helft van de schuld kunnen voldoen. Afhankelijk van hoe hoog die beide bedragen uitvallen kan dat het meest wenselijk zijn. Op die wijze ligt dat ook in de lijn der wet nu uw ex de kinderalimentatie inderdaad niet mag verrekenen met schulden als u daar zelf niet nadrukkelijk mee akkoord bent gegaan. Daar komt inderdaad bij dat de alimentatie jaarlijks met een bepaald percentage omhoog gaat (de indexering genaamd). Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag